În aceste zile, când ţara e plină de eroi, că au votat cu cine trebuie (cam toată ţara, dacă asculţi în dreapta şi stânga!), ei bine eu recunosc nu doar că nu sunt erou, dar sunt de-o banalitate condamnabilă.
Eu nu sunt în trend. N-am votat deloc, cum n-am votat nici în primul tur. Am stat la o bere la un bar de la două-trei sute de metri de secţia de votare, dar n-am vrut să votez. Am spus totuşi că dacă apare careva cu urna mobilă acolo, la bar, voi vota, din respect pentru munca insului cu urna; mă rog, voi anula votul.
Nu sunt mofluz că a pierdut Ponta alegerile, pentru că aroganţa lui începuse a-mi face rău fizic. După cum nu exult că a câştigat Iohannis, omul providenţial al românilor. Singura oară când m-am entuziasmat şi singura oară când am suferit dezamăgiri, a fost în 1996, pe vremea asta de toamnă-iarnă. M-am uitat în fruntea lui Constantinescu ca la Dumnezeu şi nimic, nici o minune, nici măcar ceva normal. Acum sunt vaccinat. Să dea Dumnezeu să fie bine şi tot românul să prospere, că nu voi fi dezamăgit. După cum nu voi fi dezamăgit nici dacă lucrurile vor bălti tot aşa. Pentru că nu mi-am făcut nici un fel de iluzii.
Nu doar că nu sunt în trend. Dar descopăr că sunt un învechit care încă mă consolez cu zisele bătrânului conte Lev Tolstoi care zicea că "omul e liber în cele spirituale" şi considera din când în când că el se afirma "în cerinţele privitoare la neparticiparea la răul lumii"
Lipsa mea de la vot exact la asta se referă, la neparticiparea mea la răul lumii.
8 comentarii:
Sunt în aceeași situație, dragă DAD, n-am votat nici în turul I nici în turul II, mi se face rău când văd că în spatele lui Klaus Iohannis continuă să se afișeze exclusiv oamenii de rău-augur ai lui Băsescu, din PDL, și că foștii intelectuali ai lui Băsescu și pupătorii în părțile dorsale ale lui Băsescu din mass-media au triumfat la aceste alegeri prezidențiale, ieșind în străzi și inundând Facebook-ul și prostind diaspora... Cei ce l-au votat pe Iohannis-Băsescu au creierul spălat? Ce mare schimbare văd ei? Nu s-a schimbat mai nimic, Ponta (cu baronii băgați prin pușcării și cu mafia politică PSD-UNPR-PC) rămâne premier, doar că la Palatul Cotroceni va cânta de aici înainte cucuvaia lui Iliescu-Băsescu nemțește... LIS
Cam asta e. Iată o sinteză în şapte rânduri a agitatelor alegeri din 16 noiembrie! Asta de la urmă e frumos: cucuvaia va cânta nemţeşte... Putem să ne consolăm cu asta...
Doamne, Dumnezeule!!!!!!!!
Adicătelea,fugirăm de BINELE care a pus lumea pe fugă, fiind noi acum la cel mai mare exod, de când ne ştim? Ista ne era Binele, traiul printre haitele de câini comunitari,cârdurile de boschetari,asistaţi sociali şi şi şi ??? Tocmai ăia, care prostiră lumea în 89, pupând nu dosul lui ilici ci câteo indemnizaţie babană, ni se ofuscară ? Judecând aşa, n-ar fi de mirare să se aleagă praful şi pulberea de turma mioritică...
Draga Prietene
Am citit postarea ta
si in contextul dat
prezenta totalitara
a eu-lui liric
m-a enervat.
Macar
o intrebare retorica
m-ar mai fi calmat
caci subiectul
este o chestiune de stat.
Te astept la o bere
În postura de observator şi creator de personaje, mă surprinde lejeritatea cu care LIS identifică pe Johannis cu Băsescu când se vede de la o poştă diferenţa de temperament, de caracter şi de educaţie dintre ei. Uşoara(sper)cecitate i se trage de la faptul că stă prea lipit de aberaţiile spălătoriei de creiere Antena 3 şi de talibanii ei, deja decăzuţi din statutul de jurnalişti. Neamţul este o "nucă" mai greu de spart decât pare,se va vedea în curând şi va evolua, cred, în maniera zicalei româneşti care şi în traducere spune acelaşi lucru, anume că ...mutu fute pâmântul!
Dragă Ioane, prin 2012 chiar tu îmi lăudai Antena 3. Mă bucur că ai ajuns la aceeaşi concluzie cu mine, că e un post toxic pe zi ce trece. Dar, nu cred că trebuie să-l acuzăm pe LIS că se lasă influenţat de Antene...
P.S. Am să-ţi dau o veste foarte bună, dar nu aici. Poate ne auzim la un telefon.
Domnule D.A.D: am fost cu mare îndoială, dar am fost la vot și am ales neamțul. Mi-am amintit de vizita făcută de Arghezi la Cinematografia de după cucerirea puterii populare de către reprezentanții poporului român, pro-sovietic. A vizitat Arghezi laboratoarele cinematografiei noastre, precum accesoriile și clădirile mastodontului pus la dispoziția cinematografiei, și s-a rostit, în cele din urmă: Da! Am văzut ce tehnică avem, cu siguranță una deosebită, dar... nu am văzut nemți! ... AȘA că, acum avem și nemți! Arghezi, măcar, a fost răzbunat. În rest, vom mai vedea dacă nemții ăștia, ne vor fi și suficienți pentru a pune (ȘI) tehnica la lucru. DECI... Da, sunt optimist! Doamne ajută! O singură dată, în viață, am votat cu cineva care a și ieșit președinte. Dacă m-am înșelat, chiar nu voi mai vota vreodată!
Mă bucur că sunteţi optimist. Şi m-aş bucura şi mai mult dacă în curând, sau chiar mai încolo peste ani, scepticismul meu nu se va confirma.
Trimiteți un comentariu