luni, 18 august 2014

La Cotroceni, birjar!

Nu e campanie, dar e. E o viermuială de nu se poate. Ţinta precisă e Palatul Cotroceni unde cântă cucuveaua.

Constatări:

Candidaţii se înmulţesc de la zi la zi prin sciziparitate. Partidul de buzunar al familiei prezidenţiale Traian Băsescu - Elena Udrea avea până ieri la prânz un candidat: Cristian Diaconescu, fost pesedist antibăsist, fost consilier prezidenţial, fost pe la alte partide, fost ministru de externe, fost candidat PMP. Ei bine, atunci şi-a anunţat demisia din partid şi candidatura ca independent. Din partea PMP va candida acum desigur Elena Udrea, din unul din două motive: ori vrea să schimbe poziţiile, să fie ea gazda lui Băsescu la 2,00 noaptea, ori a luat în serios ameninţarea preşedintelui care a promis să-i dezbrace public pe candidaţi şi fireşte că ea ar fi avantajată din start faţă de ceilalţi.

Apropo de dezbrăcatul public. Se pare că preşedintele îşi face deja încălzirea cu Johannis, cât am avut eu răbdarea să mă uit la Realitatea otevizată.

La o televiziune o văd şi pe doamna Monica Tatoiu. Dă note candidaţilor! Hopa! Spectacolul va fi total.

Cealaltă Monica, Macovei, şi-a descoperit puncte comune cu Nelson Mandela. Hm! E cam ca la Radio Erevan: n-a făcut 25 de ani de închisoare pentru libertatea poporului, ci mai curând a dat ani de închisoare altora pentru binele ei.

Vom avea o vară caldă şi o toamnă fierbinte-fierbinte. Să ţinem aproape. Până atunci, îndemnul strămoşesc: La Cotroceni, birjar, la Cotroceni!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ultima mea iesire in spatiu virtual.
Motivul, dacă s-ar arăta cineva interesat să îl afle nu i l-aş putea spune ca să nu mă creadă cumva nostalgic. I-aş sugera doar să folosească balanţa oarbei, şi să pe cele două talere să-l pună pe răposatul, cu ale lui, iar pe celălalt să aşeze haita postdecembristă , cu ale lor. După care să-mi comunice de partea cui se arată înclinarea . Ei, bine, trăind, noi, într-o aşa orbire, mi se pare potrivit s-o însoţim şi cu muţenia... Gargara gâştelor, de dimineaţa până seara, n-are să ne aducă fericirea. Deschideţi uşile şi uitaţi-vă câţi oameni părăsesc corabia Românica, aştepţi alt semn, n-are să vină decât praful şi pulberea. Cei încolonaţi la prezidenţiale doar de aşa ceva se arată capabili...

Anonim spunea...

PS/
M-am săturat să tot rumeg cocenii de pe lângă jug...