vineri, 28 martie 2014

160

28 martie 1854. Războiul Crimeei. Marea Britanie şi Franţa declară război Rusiei. Aşadar, 160 de ani. O aniversare, care va sa zică! Cum se sărbătoreşte? Cu taca-taka-tak? Cu fâş-pâş-câş? Cu ptiu, să nu te deochi!?

Că istoria se dovedeşte încă o dată ciclică.

4 comentarii:

V.I. Leana spunea...

161 de ani! dar ce mai contează anul când nu ştim azi ce mai poate să aducă secunda!...Ciclică, ciclică, de acord, numai că atunci ruşii o luară pe coajă pe când azi e greu să mai aduni o coaliţie care să găsească "ac" pentru "cojocul" lor.

Augustin spunea...

Nu e 1854? Am luat data din calendarul zilei de pe wikipedia...

V.I.Leana spunea...

Războiul Crimeei- 28 martie 1853-30 martie 1856 încheiat prin Pacea sau Tratatul de la Paris, atunci când ruşii au pierdut controlul gurilor Dunării, guri despre care o piticanie politică, unu' Băsescu, zice că le-ar face ruşilor, din nou, cu "ochiul"! Apropos de "otrava" pomenită mai sus, ăsta dacă ar fi avut la dispoziţie timp de 10 ani o ţară doar pe jumătatea Rusiei, ar fi dat de mult foc lumii!!

Augustin spunea...

TB a dat foc României, daca ne uităm în urmă, în 24 de ani, din toate funcţiile lui n-a făcut altceva decât să dea foc României. Romanii de după Nero au încercat să repare capitala, nu ştiu dacă nevolnica clasă politică de azi va reuşi să scape de TB şi să stingă marele incendiu asupra României al marinarului veneric...