joi, 27 martie 2014

Specialist în eşecuri

Ascult radio doar în maşină, dar suficient, circulând zilnic. După ce am încercat acum vreo zece ani mai toate posturile particulare, de vreo şapte-opt ani ascult exclusiv România Actualităţi. E cel mai potrivit pentru mine, la vârsta mea. Ascult ştiri de interes, muzică şi de acum treizeci de ani, şi de acum zece, şi de astăzi. Şi mi se pare şi echilibrat politic, în raport cu toate mass media, mai toate partizane.

Două lucruri mă deranjează la Radio România Actualităţi, şi acestea ţin de ştirile sportive. Când sunt anunţate evenimentele ce vor urma spre seară, respectiv meciurile de fotbal sau de handbal sau de box, nu ni se spune niciodată pe ce post de televiziune se vor transmite, ci doar că se vor transmite la RRA. Ştirea nu e corectă. Din motive de falsă concurenţă, ştirea este eliptică, incompletă. E o politică proastă a celor de la radioul public.

Apoi, există o reporteră sportivă, Catrinel O., cu o voce de radio extraordinară, caldă, cu o dicţie perfectă etc. A prezentat cu mulţi ani în urmă radiojurnalul. Acum, doamna este specializată pe...polo. Dacă în toate radiojurnalele, sportul în general este prezentat în ştiri scurte şi la obiect, ei bine, polo-ul are parte de interviuri, de amănunte relatate de Catrinel O. Şi toate ar fi cum ar fi, dar sportul acesta în România este mort, înregistrează - vorba Ebei - numai eşece. Iar Naţionala şi nu ştiu ce echipă din Oradea nu bat pe nimeni. Dar, doamna Catrinel ne explică evoluţia scorului, cum echipa noastră ar fi putut învinge, dar n-a fost să fie. Apoi ne spun antrenorii şi jucătorii înainte de meci cum s-au mobilizat ei şi cum vor scoate un rezultat bun, iar după meci cum au pierdut fie că adversarii au fost mai buni, fie că au avut ghinion pierzând la şapte puncte diferenţă, dar că data viitoare... Şi tot aşa... Cronicar pentru "eşece". La ce bun?

2 comentarii:

simf spunea...

pe mine ma enerveaza la rra faptul ca reiau aceeasi reclama de o mie de ori (pe unele le stiu pe dinafara) si ca dau de un milion de ori aceleasi melodii bantuitoare - am facut alergie la smiley - acasa si indila - derniere dance.

Augustin spunea...

Cu astea m/am obişnuit, îmi trec pe lângă urechi, dar ca să ştim ce nu se întâmplă în polo... Probabil că mai curând doamna Oprişiu ar trebui să ne dea rezultatele de la snooker, sunt convins că ar fi mai mulţi interesaţi decât de scorurile de 3-10 ale "performanţilor" poloişti.