marți, 28 august 2012

Coincidenţă: Dinu Patriciu, achitat la o oră după ce Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni

Există o reţea complicată, bine inervată a coincidenţelor. Ce-mi plac mie coincidenţele!

Una dintre ele e cea privitoare la Dinu Patriciu şi răsunătorul său proces.

Cu totul întâmplător, la începutul crizei politice, marinarul din garajul scafandrului Onaca a ajuns, după B1 TV, EvZ şi OTV, şi la "Adevărul" - ziarul adversarului său politic Dinu Patriciu. I s-au ridicat mingi la fileu, au râs bătându-se pe burtă reporteri şi intervievat, atmosferă de vacanţă. Din acea zi, Grigore Cartianu şi-a pierdut busola şi uzul raţiunii şi a început să scrie ca la gazeta de perete de la Brădiceni din anii '50 împotriva lui Ponta şi Antonescu, unii colaboratori externi luându-şi jucăriile şi plecând din locul acela toxic: v. Liviu Antonesei...

Tocmai se încheiase celebrul proces Rompetrol, dar, coincidenţă! se tot amâna pronunţarea sentinţei. Procurorii ceruseră pentru (rom)petrolist, ca să vezi!, 20 de ani de închisoare. Dar, hotărârea s-a amânat de două ori.

Altă coincidenţă: judecătorii l-au achitat pe Dinu Patriciu exact la o oră după ce Băsescu s-a întors la locul orgiilor, adică de unde regulează el sadic poporul. Ce-mi plac mie coincidenţele!

Aveam de vreo trei ani "Adevărul" pe lista scurtă a preferatelor. Până astăzi, până reţeaua coincidenţelor a devenit atât de toxică.

Post scriptum: Bravo sanatorului Ioan Ghişe, care înconjoară seara Palatul Cotroceni cu o pancartă pe piept: POPORUL A DECIS/BĂSESCU E DEMIS! Ce rău îmi pare că timpul şi banii nu-mi permit să vin seară de seară la Cotroceni şi să protestez alături de el!

5 comentarii:

Anonim spunea...

La Mulţi Ani !

rongo

Anonim spunea...

Offtopic important: La multi ani cu sanatate si liniste interioara!

Popa spunea...


De la George Pruteanu adunate :

" Democrat-liberal. Demult n-am pomenit ceva mai caraghios în politica românească decît această nuntă de partide. PD+PLD=PDL. Cu doar o zi-două în urmă, vîrfurile bocăneau şi stolojăneau că ei nu, că dezvoltare, că separat, că doar colaborare, că identitate, li-li-li, la-la-la. Şi, deodată, pac, Gioconda se mărită. E clar că a sunat Telefonul. Habar n-avea talpa ce hotărîse creştetul. Am văzut situaţia super-comică, în chiar seara fatidică, a unor parlamentari invitaţi la o televiziune şi care aflau atunci, de la moderator, că partidul lor se contopeşte cu ăilalţi. Atenţie: parlamentari, băieţi de băieţi... grup politic... leptop... consilier... şofer... crema ţării..., nu membri de rînd din Belciugatele! Nu i-a-ntrebat nimeni: bă, voi vreţi cu ăia? Care-i pentru?, care-i pentru?, nicio abţinere, mulţumesc, liber! Nu s-a gîndit nimeni ce hram doctrinar poartă stolobocul rezultat: pui 29 de părţi populare şi 8 părţi liberale, amesteci bine cu sceptrul prezidenţial şi serveşti cu garnitură de vorbe împănate. Mănîncă cineva frişca asta cu muştar? "

Augustin spunea...

Superb, popo!

Augustin spunea...

Draga domnule Costin, multumiri! De asta de la sfarsit am nevoie!