vineri, 28 ianuarie 2011

Câştigătorul nu ia nimic!

Titlul nu e al meu, e al lui Hemingway, dar se potriveşte perfect la situaţia din Argeş. Judeţul e pesedist, ne place sau nu. Asta votează lumea, asta e. Din patru-n patru ani preşedintele Consiliului Judeţean şi majoritatea primarilor sunt de la PSD. Chestia asta deranjează celelalte partide. Luptele pentru ocuparea posturilor cheie în Consiliul Judeţean şi Primăria Piteşti sunt la baionetă. Dar lupta pe faţă, cu armele democraţiei n-au dat niciun fel de roade. Fie contracandidaţii au fost slabi, fie cei de la PSD sunt mai convingători. Puternicii zilei au ascuţit atunci lupta de clasă cu metodele NKVD. Atacurile oarbe iau forme dramatice până la macabru. Nici nu s-a răcit în cimitirul din deal Florea Costache, că şacalii au înţeles că acum e momentul şi l-au arestat ca pe-un criminal în serie pe Constantin Nicolescu pentru nişte capete de acuzare cusute cu aţă albă, pentru nişte “infracţiuni” de acum cinci-şase ani. Dar să revenim la titlu. Nu numai că PSD-ul a câştigat judeţul cu aproape 70 la sută din voturi şi nu conduce nimic, toate posturile din descentralizate fiind ale unui partid cu 17 la sută, dar şi pierde totul. Am înţeles că primarii PSD cu probleme, cu dosare la DNA, au fost şantajaţi şi au semnat adeziuni la partidul poporului lui Băsescu. Cum Nicolescu nu putea fi şantajat la modul acesta, au trecut la distrugerea lui fizică, şi au cam reuşit. O mizerie sinistră. A nu se înţelege că aş fi simpatizant PSD, păcatele mele, pot face lejer o carte cu articolele împotriva lui Ponta şi a partidului lui! Dar celor care comentează aici că n-am voie să vorbesc dacă din 2000 eu n-am mai mers la vot, celor care-mi spun că votul meu contează, le demonstrez, iată, că nu contează. Votul a 70 la sută dintre argeşeni este apă de ploaie. Nişte comisari ai poporului veniţi de pe Dâmboviţa conduc judeţul cu mână de fier, călcând pe cadavre, sfidând voinţa a sute de mii de oameni. Democraţia lu Peşte.

3 comentarii:

Anonim spunea...

O singură greşeală a făcut DNA, că nu l-a luat mai dă mult pe Capo di Tutti Capi. Nici nu ştii cîte necazuri şi tragedii a generat acest şmecher şi clanul lui plus Văcăroiu. Ai idee în cîţi a crăpat inima, datorită influenţei exercitate de ăsta asupra justiţiei, la punerile în posesie asupra pămînturilor strămoşeşti, cîţi au intrat în puşcărie, pentru că au intrat pe pămînturile lor date altora?

Ai auzit de Grulen şi de Aro? Nu el şi Văcăroiu le-au pălăngit, lăsînd pe drumuri mii de oameni?
Ştii că nepotul lui călăreşte Muscelul, ştii de abuzurile cu care a ţinut ăsta pagin 1 a ziarelor, ani în şir?
Erai ocupat cu somnul în redacţia Expresului, pînă te-a pus Tache pă liber. Acum te solidarizezi cu oţu ca să priceapă Calinic şi apoi Pendiuc, să nu te dea afară de la revista pe care ai închinat-o amicilor tăi din alte colţuri ale ţării, care-ţi dau premii, ţie şi altor jagardele de teapa ta.
Vom reveni mai amplu, în presa scrisă. Făceai pă dăşteptu cu noi, la Expresul. S-a umplut paharul, barbone. Să urmăreşti presa de investigaţii, de săptămîna viitoare.

Poliţia Presei

Augustin spunea...

Asa e, poliţistu' presei! Ce bine le ştii!

Anonim spunea...

NEA COSTICĂ LIBEEEEER ! SĂ MAI FURE BINEEEEEE ! SĂ-I IA TOT PE GĂINARI, CE LINDICUL PRINCIPESEI !