luni, 4 octombrie 2010

Colocviu Dinicu Golescu la 180 de ani de la moarte

Marţi, 5 octombrie, în organizarea Filialei Piteşti a Uniunii Scriitorilor din România şi a Centrului Cultural Piteşti, are loc Colocviul Dinicu Golescu, boier-cărturar creator de şcoală în Argeş – 18o de ani de la moarte. Vor susţine comunicări: Radu Oprea, consilier superior la Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu a judeţului Argeş, Filofteea Pally, directoarea Muzeului Goleşti, Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene “Dinicu Golescu”, prof. Lucian Costache, director adjunct la Colegiul Naţional “I. C. Brătianu” şi prof. Maria Chirtoacă de la Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel.
Colocviul se desfăşoară la ora 13,00, în Sala Ars Nova a Centrului Cultural Piteşti.

3 comentarii:

Organizatia Pentru Monitorizarea si Managementul Schimbarii Becurilor Reciclarea Prezervativelor si Masurarea Metri Cubi a Sentintelor date de Instantele de Judecata Romanesti spunea...

Domnule Doman

Va Felicitam si noi
pentru geniul Dvs.
de a descoperi si remarca in termeni pozitivi
radiografia facuta de Adrian Nastase care defineste complet nu numai PDL-ul ci toata structura administrativa romaneasca.
------------------------
Observam ca la sfarsit - dupa toate eforturile - Becul nu a fost schimbat. Sau poate ca nici nu a fost stricat .

-------------------

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Adrian Năstase şi furtunul de dreapta al României

Am scris aici sau în ziare ori reviste, că Adrian Năstase este de o inteligenţă sclipitoare, am spus chiar că este cel mai mare editorialist român contemporan în viaţă. Fără niciun fel de ironie.

Ei bine, mi s-a confirmat astăzi încă o dată, după cuvântul său la congresul tinerilor pesedişti. Iată:

"Ca să schimbi un bec, este necesar un membru PDL care să spună că becul nu trebuie schimbat.

De un al doilea, care să spună că de fapt PSD şi mogulii inventează faptul că becul ar fi stricat.

Un al treilea, care să spună că, dacă becul este stricat, a fost stricat de Ion Iliescu în perioada mineriadelor.

Este nevoie apoi de un al patrulea, care să apară la B1 şi să explice că problema cu becul este rezultatul unei corupţii ruseşti.

Un al cincilea, care să aloce la Ministerul Turismului bani semnificativi pentru o campanie la CNN de achiziţionare de legume.

Al şaselea, care să îşi dea demisia, şi

de un al şaptelea, care să îl critice imediat pe al şaselea că becul s-a stricat.

Mai este nevoie de un al optulea ca să acuze toţi românii în bloc pentru că nu se mai satură de becuri.

În fine, e nevoie şi de Emil Boc, care să decidă a doua zi că becurile trebuie reduse cu 25% şi că toţi beneficiarii trebuie să plătească impozit de 50%. Şi nu în ultimul rând,

este nevoie de Radu Moraru (moderatorul emisiunii "Naşul" de la B1 - n.r.), care să relateze versiunea corectă a întregii poveşti"

Ei bine, anecdota - probabil, spontană - este absolut genială. Un singur amendament am de făcut. În subtext, eu citesc că Adrian Năstase a spus: "Noi, guvernul Adrian Năstase am furat 17,5 miliarde de euro în patru ani, iar guvernul Boc în numai doi ani a furat deja 17,6 miliarde de euro". Şi cred că are dreptate.
Iar eu zic: Români, avem o alternativă: votăm un regim de stânga care să ne fure sau votăm un regim de dreapta să ne fure!
4 comentarii

Popa spunea...

Dinicu Golescu nascut fecior de boier cu stare, acu’ doua sute si ceva de ani in Tara Romaneasca in epoca domniilor fanariote.

Ridicat in slujbe urmand traditiile feudale de la dregator la logofat , s-a afirmat ca un carturar cu dragoste de popor si progres , convins ca “ regenerarea morala si sociala a tarii nu este posibila decat prin culturalizare” ...

Aflam din cartea sa de calatorie prin Occidentul luminat “Insemnare a calatoriei mele”, starea de înapoiere socială și culturală a Tarii Romanesti .

La 1824 Dinicu Golescu gaseste o diferenta mare intre societatea romana si cea straina; el se vede „un european care se autodescopera ca european inapoiat”

Prosperitatea economica, politica, sociala extraordinara a oraselor Europene incomparbile cu cetatile din Tarile Romane.

Toate amintesc calatorului de contrastul dintre luxul exorbitant al boierilor si saracia enorma indoctrinata de secole la taranii romani.

El critica dur conducatorii romani care nu iau masuri nici macar in calitate de despoti luminati.

S-a spus despre volumul sau de note de calatorie ca aduce „vibrarea celor mai puternice coarde morale din cultura romana".

La aproape 200 de ani diferenta , noi acum, in Romania, pare ca traim tot in epoca domniilor fanariote. Calatori fiind prin tari straine ne „descoperim", in fond, patria, ca un loc al suferintei si inapoierii.

Popa cel Mic spunea...

Dar un "Colocviu Divina Roberta Anastase " cand aveti de gand sa organizati ?

Mai lasati pretextele cu boieru Golescu da 180 da ani asa sa va fofilati la niste spritane si sa va indopati , sa ragaiti , sa obositi cu jelitu , sa ziceti toti pe rand si apoi in cor : " Generatiile viitoare Trebuie sa ia atitudine ". Voi intelectuali-scriitori nu. [ Vedeti ati scapat !] va faceti ca nu trebuie atitudine pentru ce ar trebui corectat in societatea noastra . Ca atitudinea trebuie s-o ia minerii, plugarii si muncitorii. Si desigur generatiile viitoare.

Iata subiecte din zilele noastre :

" Colocviu Divina Roberta Anastase - 36 de Ani de la Nastere"
sau
" Colocviu Divina Roberta Anastase - La 15 Ani Membru de Partid"

Zice ca a citit Pendulul lui Foucault [va imaginati : ocultism, cabala, alchimie , teoria conspirației, chestii ].Zice ca i-a facut mareee placere. [ Cum i-o fi facut ?] Oricum , a inteles ca Soarele se invarte in jurul Pamantului.