miercuri, 6 octombrie 2010

Ministru cu creieri stricaţi

Stând pe un scăunel, la o masă cu trei picioare,în curte, lângă un cazan de ţuică, (frig în jur, dar dogorind jarul de sub alambic), mai citeşti, mai vorbeşti la telefon, mai guşti din licoarea de prune Anaşpet, dar şi din friptura de porc prăjită în jar, şi meditezi la nobila-ţi ocupaţie. Şi-ţi zici: Dacă faci ţuică, mori, dacă nu faci, tot mori. Mai bine să faci.
Însă, în timp ce pisoiul Pufu ţi se aşează pe genunchi şi începe a toarce fără măcar să apuci să-l mângâi, meditezi nu doar la nemurirea sufletului şi la fabricarea ţuicii de prune. Dar când trece pe lângă tine soţia ta, profesoară de filosofie, prezentă ieri la Bucureşti la miting,unde a îngheţat degeaba, îi zici: Stimată dragă soţie, nu aşa se face miting. Iată, domnii poliţişti au mers la poarta Cotrocenilor, au strigat "Ieşi afară, javră ordinară" la preşedinte, s-au îmbrâncit cu colegii lor jandarmi, şi-au arătat tocurile pistoalelor, iar acum noul lor ministru îi trimite la directorii de bănci să-şi negocieze dobânzile, să-şi reeşaloneze creditele, adică să mimeze că-şi returnează creditele. Tu vei plăti zece ani rate umflate pentru un Logan. Stimată şi dragă soţie, aşa se face miting, cu pistolul la brâu, cu coada de târnăcop în mână, cu ameninţarea dură la poarta Cotrocenilor, nu cu Hegel şi Kant, că marinarul a învăţat pe oceanele lumii că cel mai agresiv şi mai violent este câştigător. Iar cu Heideger, Socrate şi Aristotel mori de foame de la Curtea de Argeş până la Bucureşti şi înapoi.
Aştept ca liderul meu sindical căruia-i ofer nouă lei pe lună să mă cheme la miting la Bucureşti. Atunci, coada mea de târnăcop va face cunoştinţă c-un cap de ministru. Se va demonstra că într-un cap de ministru creierii sunt stricaţi.

4 comentarii:

cântăreţul chel spunea...

Pe mormantul lui Kant sta scris:"Cerul instelat deasupra mea,legea morala in mine."
aceste două lucruri preţioase vor fi luate în groapă de către orice filosof care se respectă. şi nu mă refer la patapievici, pleşu sau liiceanu.

Popa spunea...

Sunteti niste prosti .
Ce tot va plangeti ?

Societatea noastra romaneasca s-a evoluat, s-a schimbat. Voi nu vreti sa intelegeti.

Pai tu Domane, vorbesti de Hegel si Kant [ mai intri si in detalii cu Heideger ca sa zapacesti lumea, etc] cand in romania noastra moderna totul depinde de baros , de buci si de sange in instalatie !!!.

Miss Romania e convinsa ca Beethoven e nume de caine .

Trebuie sa recunoastem insa, ca au fost pastrate principiile fundamentale ale existentei noastre: materia si forma; ele fiind aceleasi pentru filosofia lui Aristotel dar si pentru PD-L care a facut o usoara adaptare semantica: materialul si forma .

Daca pentru Aristotel izvorul permanent al materiei era Dumnezeu,
pentru guvernantii romaniei izvorul permanent al materialului este bugetul de stat.

Acesta este inca un argument ca societatea romaneasca s-a schimbat radical in ultimele doua decenii nemaiavand nici o legatura cu Aristotel sau cu Dumnezeu .

Un merit important si de recunoastere pe veci trebuie atribuit si profesorilor pentru contributia lor la educarea generatiilor fara de care schimbarile mentionate mai sus nu ar fi putut avea loc .

Anonim spunea...

Eu "ofer" liderilor mei de sindicat vreo 50 lei, acum după înjumătăţirea salariilor, înainte era mai bine, le ofeream aproape un milion lunar... cu ce rezultat? Cu niciunul... Totul e un fâs... Băsescu are dreptate: suntem un popor de căcat... în coadă cu el!

Augustin spunea...

Nu, suntem o ţară de căcat în care Băsescu e cel dintâi căcat.