vineri, 20 august 2010

Interimar

Kafka a plecat nu ştiu unde să se odihnească o vreme. Realitatea lui, însă, continuă să existe şi să se manifeste tot mai agresiv. Aşa că încercăm pentru o secundă să-i ţinem locul lui Kafka.

2 comentarii:

popa 130 spunea...

Zece ani de Basescu '
adica de o lume a lu Kafka -guvernata de niste legi care nu se pot pricepe
inseamna doar o secunda pentru tine , mai Domane ?

Ore-cur de la Plesu spunea...

Fostul consilier prezidenţial Andrei Pleșu, în ultimul număr din Dilema veche, îi dă sfaturi gratuite preşedintelui Train Băsescu, pe care îl avertizează în legătură cu "sinceritatea" declaraţiilor din ultima vreme.

"Un preşedinte nu trebuie nici să se dea pe sine drept exemplu de precaritate salarială: un profesor lucrează 16 ore pe săptămînă, eu – 16 ore pe zi. Ergo: sînt mai prost plătit decît un profesor. E o dublă probă de ignoranţă şi meschinărie. E aproape stingheritor să te afli în situaţia de a explica unui preşedinte de ţară că cele 16 ore de predare ale unui profesor au, ca fundal, lungi zile şi ani de pregătire, că actorii nu „prestează" strict două ore pe seară ocupîndu-se, în restul timpului, cu tăierea frunzei la cîini, că nu toate meseriile pot fi reduse, cum spunea, cîndva, academicianul Grigore Moisil, la numărul de „ore-cur" petrecute la birou. E nevoie şi de „ore-cap", greu cuantificabile. Ca să nu mai spunem că preşedintele nu plăteşte din salariul său nici chirie, nici întreţinere, nici combustibil, că are asigurate, pe gratis (respectiv pe fonduri de protocol), o sumedenie de servicii, pe care muritorii de rînd nici nu le visează. Nu zic: e normal ca preşedintele să beneficieze, pe perioada mandatului său, de asemenea privilegii anexe. Ce nu e normal e ca tocmai el să aducă discuţia la acest nivel.