sâmbătă, 6 februarie 2010

A turnat sa manânce şi el o pâine de miliardar

Va aduceţi aminte că atunci când a fost acuzat de poliţie politică, Dan Voiculescu a făcut ca trenul. L-a angajat pe îmbuibatul avocat Sergiu Andon, fost mâncător de căcat la Scânteia,  şi - prin tertipuri şi chichiţe avocăţeşti - au schimbat legea de funcţionare a CNSAS. Acum, justiţia a dat verdictul: Dan Voiculescu a făcut poliţie politică, prin notele sale informative, prin turnătoriile ordinare a strâmbat destinele rudelor şi colegilor de serviciu. Îşi pune el cenuşă în cap? Aş! Felix e vicepreşedinte al Senatului şi miliardar şi magnat de televiziuni care manipulează opinia publică pe faţă. Justiţia este pentru el un nimic, o scamă pe costumul Armani.

Ce este mai dureros e că el n-a fost un simplu turnător. Asta a fost în tinereţe. Dar interesant ar fi de ştiut ce a fost în 1989 şi după aceea. Cine putea conduce în 1989 o firmă de comerţ exterior care alimenta conturile în valută ale lui Ceauşescu şi ale Securităţii? Şi unde sunt conturile acelea?  Ei?!

2 comentarii:

papabembe spunea...

mâine la "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea îi va avea invitaţi pe Victor Ciutacu, Sorin Roşca Stănescu şi Traian Băsescu (acesta din urmă în calitate de moderator secund). În cadrul acestei emisiuni, tovarăşul ofiţer Felix va spune tot, iar Traian Băsescu va vărsa o lacrimă şi un strop de whiskey în amintirea vremurilor de altădată.
Ne vedem după emisiune, la cârciumă.Gâdea o să ne cânte la pian şi Ciutacu o să se oftice că nu ştie şi el. Dar o să-l înveţe Roşca Stănescu.

Augustin spunea...

Superb scenariu! Ce înseamnă să trăieşti într-o ţară veselă, în republica lui Caragiale! Mi-e un dor nebun după destăinuirile lui Felix, dar şi de lacrimile lui Băsescu. Unde plânge Băsescu, creşte politica cât (sic!) dovleacul. Dar Ciutacu ştie tot, nu vă faceţi probleme, el este genial, hai să i-o spunem şi noi! Poate-i explodează creierul de fericire şi se mai face curăţenie prin ograda împuţită a lui Felix.