sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Zoe, fii bărbată!

        "Zoe, fii bărbată!" Şi Zoe bărbată se făcu. Ieşi în public şi puse lucrurile la punct. Ce-am înţeles eu din toată tărăşenia cu pupila lui Băsescu ajunsă la DNA. Că n-a ştiut că mai are 100 000 de euro care trebuiau trecuţi în declaraţia de avere. Ceea ce mi se pare normal. Când te uiţi în declaraţia de avere a Elenei Udrea de la Camera Deputaţilor, chiar că o crezi. Acolo e o mega-peşteră a lui Ali Baba. Zeci de terenuri în Bucureşti şi Călăraşi, vreo trei maşini, mai multe case şi apartamente, conturi în toate valutele pe la toate băncile, acţiuni la SRL-uri, bijuterii de 100 000 de euro... E normal ca blonda cu pigment de minoritară să uite o amărâtă de sumă de 100 000 de euro.

        Încolţită de DNA, pentru acest mizilic de 100 000 de euro, se nervozează şi aude voci: "Zoe, fii bărbată!" Şi tupeista iese în public şi atacă: şeful SRI i-a cerut 500 000 de euro soţului său pentru a mitui pe-un deputat PSD care de altfel îi face confidenţe damei la cafenea. Nu-şi aminteşte Zoe de proprii bani pentru că nu ştia când consortul îi mai arunca în cont, dar îşi aminteşte ca acum de şpăgile pe care Cocoş le da în dreapta şi stânga.

      Te uiţi o zi la televizor şi nu mai ştii unde trăieşti. Afli de oameni care până ieri stăteau la masă cu preşedintele Băsescu că luau şpăgi de zeci de milioane de euro, că se mituiau între ei cu terenuri, case şi maşini, că puneau şefi la Parchete pe cine doreau muşchii lor, că se întâlneau în weekend cu şefii serviciilor secrete... E clar că la vârful ţării era o gaşcă de infractori ordinari? Ba bine că nu!

       Îţi trece orice urmă de umor când afli că în anii 2010-2012 când salariile de 200 de euro fuseseră tăiate cu 25 la sută, oamenii preşedintelui de la Cotroceni luau şi dădeau şpăgi de milioane şi zeci de milioane de euro. Prăpastia între cei circa 100 de superbogaţi şi zecile de milioane de săraci este atât de adâncă încât nici Himalaia n-o poate umple.

      Te uiţi o zi la televizor şi afli cât circ este. Şi poate că n-ai intra în depresie dacă n-ai afla că tot circul este în detrimentul pâinii a milioanelor de români. Dacă de 25 de ani PIB-ul creşte mereu, dacă de câţiva ani UE laudă România pentru creştere economică, iar românii tot sărăcesc, ceva trebuie făcut. Şi ce e de făcut? Să aştepţi să dea legi pentru noi nişte parlamentari ca Elena Udrea, Sebastian Ghiţă sau Vasile Blaga? Sau să ne facă dreptatea procuroarea şefă Alina Bica? Deşarte speranţe. Dacă Palatele Cotroceni, Victoriei şi Parlamentului nu sunt luate cu asalt ziua în amiaza mare, ne cam merităm soarta. Românii au pierdut partida.

2 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

E uluitor, incredibil! Te felicit pentru verva incomparabilă cu care îi ridiculizezi pe acești hoți nenorociți, care au credința neclintită că lor li se cuvine totul. Și ghici cine nu mai vine la cina Nuțicăi? Sau vine la prânzul cu terci de la Rahova?

Augustin spunea...

Dragă Şerban, nu ghicim noi neam cine vine, nu cine nu vine la cină la Nuţi spaima constituţii.
Problema e că hoţii ăştia trebuie spulberaţi.