sâmbătă, 31 ianuarie 2015

N-aveţi acces la sărăcia mea, infractorilor!

          Până azi-dimineaţă mi-a fost mereu ruşine de sărăcia mea de decenii. Gata, mi-a trecut! De-acum nu-mi mai e ruşine.

         Fiind o zi însorită, am făcut focul cu lemne la plita din curte şi-am pus la fiert ceaunul cu sarmale şi oala de lut cu ciorbă de fasole cu afumătură, din afumătoarea mea. În timpul ăsta, mă plimbam prin curte, ca vodă prin lobodă, cu ceaşca de ţuică în mână, mai gustând din mâncare, mai aducând câte un lemnişor pe foc, mai vorbind la telefon cu mama mea octogenară sau cu vreun prieten la fel de sărac ca şi mine. Pe cer trecea câte un avion argintiu. La biserica din cartier băteau clopotele. Pe stradă treceau femei cu şold frumos, ca-n Cezar Ivănescu. Pisoii vecinilor dădeau târcoale plitei încinse. La poartă nu bătea nimeni.

        Asta e. Nu-mi mai e ruşine deloc de sărăcia mea. Mi-e milă de Alina, de Elena, de Adriean, de Dorin şi Alin, de Viorel, mi-e o milă de-mi vine să plâng. Să ai case de 7000 de metri pătraţi, zeci de terenuri, conturi în euro cât nu poţi număra şi tu să stai într-o celulă sau consemnat la domiciliu. Puah!

        Dacă aş fi un necioplit, aş atenţiona-o pe Nuţi, spaima Constituţii: "Nuţi, fă putoare mică, vezi că bate cineva la uşă!" Dar cum am pretenţia că nu sunt mitocan, chiar şi după ţuica băută la sărmăluţe, îi spun cu toată preţuirea: "Doamna Elena, lăsaţi icrele negre şi mergeţi până la intrare. E o dubă, Mercedes, e adevărat, dar tot dubă e!"

        Deşi la mine uşa e deschisă 24 de ore din 24, n-aveţi acces la sărăcia mea, infractori nenorociţi!

11 comentarii:

Unknown spunea...

mi-aţi starnit o secventa de o posibila ceva-cândva!
dumitru augustin doman, scriitor sarac dintr-un oras de provincie, aunge prin niste imprejurari misterioase, bucatar la penitenciarul x din marginea ţării y, unde sunt aduse cohortele de infractori ce sărăciseră ţara, aducand-o in pragul extinctiei. norocul, providenta sau un fel de necesitate au facut insa ca ţara sa fie salvata la timp, ca in filmele americane, insusi santa klaus si acum, iata, hoţii sunt toti la puscarie, unde dumitru augustin doman este bucatar.
si toti infractorii: adrean, elena, viorica, vasile, dorin, alina etc etc etc se roaga de bucatar, implorand : domane, mai pune-ne si noua o sarma in plus ! mai pune-ne si noua o lingura de ciorba ! si dumitru augustin doman, scriitor si bucatar, om cu suflet bun si cu intelegere pentru sufletele cazute in pacat, se milostiveste catre acestia şi le mai pune o portie, adunandu-si astfel binemeritate binecuvantari. :)

Augustin spunea...

Îmi place imaginaţia dvs.
Eu sunt ăla, bunul samaritean...
Aştept oferta penitenciarului!

Nuţi - Putoare spunea...

http://tippingresearch.com/

Orice ospătar ştie că bacşişul este imprevizibil şi reflectă prea puţin calitatea serviciilor oferite clienţilor. De foarte multe ori, aspectul fizic al chelnerului este mai important decât orice alt criteriu. De exemplu, că blondele suple, cu un bust generos primesc mai mult bacşiş de la clienţi – a demonstrat lucrul acesta Michael Lynn, de la Universitatea Cornell (SUA), în urma unui studiu la care au participat 432 de ospătăriţe.

Draga Prietene spunea...


Ce legatura este intre saracia ta si prea-curata Elena Udrea , potaie rea ce esti.

Uite ce am auzit si eu de la altii :

”Când vă spun că sunt inocentă, nici nu aveți idee cât adevăr există în afirmația mea”, a spus Udrea într-un interviu recent. ”Eu nu doar că nu am știut că fostul meu soț a obținut milioanele alea din șpagă, eu nici măcar nu am făcut vreodată sex cu el. Ba, mai mult, eu nu am făcut sex niciodată în viața mea. Sunt virgină!”

Speriată oarecum de implicațiile faptului că ar fi în continuare virgină, Elena Udrea a ținut să facă o completare extrem de importantă. ”Asta nu înseamnă, Doamne-ferește!, că Traian Băsescu ar fi impotent. Am lucrat suficient de îndeaproape cu Traian Băsescu încât să știu astfel de lucruri despre el. Eu sunt virgină, el e potent, asta e tot ceea ce trebuie să rețineți din afirmația mea”, a insistat Elena Udrea.

Iosif spunea...




Teoria ca viata ne fute pe toti e falsa. Iata, sunt si virgini.

Cotidianul spunea...



Udrea cheamă la luptă pentru "democrație"

Acum 34 de minute
Elena Udrea a îndemnat societatea civilă să apere "democrația și statul de drept"

http://www.cotidianul.ro/udrea-nu-mai-are-incredere-in-justitia-independenta-255982/

Vasile spunea...



E bulau direct .

Vali spunea...



Nuţico, tu.
Auauauauauuuuuu

Popa spunea...



Elena Udrea a constatat "cum marii bărbaţii politici ai ţării s-au ascuns pe sub mese”

Imagineaza-ti prietene
ce risc
daca acum Elena se apleaaca
sa se uite pe sub masa !

Ii dau dreptate
o astfel de expunere prelungita
e catastrofala.

Augustin spunea...

Bine că nu sunt bărbat politic, că acum muream de ruşine că nu săream s-o apăr pe Elena, că n-aveam calităţi de Don Quijote!...

Nicolae Rotaru. spunea...

Bravo, domnule! Proza umoristica si pamflet usturator. Mai vreau asa gemeni! N. Rotaru