marți, 15 aprilie 2014

Îmbrăţişarea Băsescu-Ponta în săptămâna patimilor

Acum, în săptămâna patimilor, blândul mitropolit al Ardealului, Andreicuţ, lansează un simţit mesaj pentru Băsescu şi Ponta: "Unii pe alţii să ne îmbrăţişăm!" Hm! Aici, vine imediat întrebarea: cu cuţitul pe la spate sau cu pistolul în burtă?

În timp ce mitropolitul lansează invitaţii mieroase de pace, Băsescu şi Ponta se invită reciproc la puşcărie; e adevărat că acolo e locul amândurora, dar din păcate ocupă fiecare câte un palat din Bucureşti.

Nu se aşază bine în scaun mitropolitul, că Băsescu îl face pe Ponta mincinos şi şantajist şi corupt. Şi mai emite şi următorul aforism: "Abordarea populaţiei României (faţă de aleşii locali şi naţionali; n.m.): o fi furat, dar a şi făcut ceva pentru noi e păguboasă". Nu mă pot abţine să nu-i spun preşedintelui că "aforismul" în altă parte e valabil, în România - nu. Din simplul motiv că, de pildă, ministrul, primarul general al Capitalei şi preşedintele României cu numele de Traian Băsescu a furat (o flotă, o casă, un teren, mai ştiu eu ce...), dar de făcut pentru noi - nimic, nimic, nimic!

"Unii pe alţii să ne îmbrăţişăm!" îndeamnă blândul mitropolit în săptămâna patimilor. Înalt Prea Sfinţite, nu vă mai obosiţi! E ca şi cum Sfântul Apostol Petru ar intra într-o cârciumă din Ferentari şi i-ar îndemna pe minoritarii bruneţi să nu mai mănânce în vinerea mare fleici perpelite pe grătar şi să nu mai bea ca porcii, apoi scoţând săbiile unii la alţii...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Îmbrăţişarea ar fi culmea sau dacă vreţi culminarea dezastrului, câtă vreme ei continuă să nu se uite pe unde ne conduc sau să ne conducă pe unde nu se uită!