luni, 24 septembrie 2012

Săptămâna asta poporul cumpără combinate chimice

Dan Diaconescu, supranumit poporul, mă rog, Poporul, cumpără combinate chimice. Săptămâna asta cumpără OLTCHIM. Când poporul vrea să facă ordine în România el nu se mai opreşte.

Să ne amintim în câte sute de zile şi nopţi a căutat poporul pe Elodia. Ce dacă n-a găsit-o? A perseverat şi perseverează, că n-au intrat anii în sac. Să ne amintim cu nostalgie cum într-o noapte, Ogică, trimisul lui DD, a mobilizat peste 100 de oameni cu sape, lopeţi şi cazmale la Albota, în marginea Piteştiului, să dezgroape pe Elodia de la rădăcina pilonilor unui pod. Ce spectacol de sunet şi întuneric! O sută de oameni săpau sub pod, iar vreo două sute chibiţau vocal de pe pod luminându-i cu lanterne, faruri, reflectoare. Până a trezit cineva pe primar şi l-a adus la faţa locului. Iar faţa locului, vorba Nininei Cassian, era al dracului de umflată. Primarul s-a luat cu mâinile de cap şi i-a avertizat pe nemunciţi că-i dărâmă podul. Nu l-au dărâmat, că era solid, dar pe Elodia n-au găsit-o. Nicio grijă, mai sunt multe poduri, iar popor odihnit - cât cuprinde.

Acum, poporul este invitat de Dan Diaconescu să dea un euro pentru OLTCHIM. Dar, poporul mai dă cu sapa, dar cu euroiul!... De unde nu e... Aveam de gând să-i dau cu tifla lui Cristoiu care astăzi a scăpat-o din nou, spunând de români că sunt un popor de guguştiuci. Nu-i mai dau nicio replică. Rămâne el curvă, dar aici a avut dreptate.

Cum n-a fost găsită în câţiva ani Elodia, cred că la fel nu va fi găsit contul ăla de două miliarde de euro cu care combinatul chimic de la Govora să duduie. Aflu că DD a plecat prin Europa. Probabil e dezamăgit de poporul român şi caută unul mai darnic, mai generos, care să privatizeze/naţionalizeze OLTCHIM. Doamne-ajută!

2 comentarii:

Popa130 spunea...



Domane,

Nu mai e mult si
va trebui
sa pui pe perete in birou
tabloul avortonului .
Daca o sa vrei sa mai ai slujba aia.

Aminteste-ti de pe vremuri
cand in fiecare incapere era poza lu' Ceasescu ,
chiar daca [la nivel de atelier]
alaturi era si poza cu Gina Lolobrigida.

Poti s-o pui acum in loc pe Elena Udrea - aia rascacarata la mare.

Augustin spunea...

Parinte, crezi că se impune să atârn de-acum portretul lui DD deasupra biroului? Să am o dovadă că sunt cu el? Dau o bere pentru sfatul ăsta înţelept. Cu toţi preşedinţii am fost în relaţii proaste. DD este ultimul tren pe care-l mai pot prinde, un fel de Ultimul tren din Gun Hill.