miercuri, 8 august 2012

Pe 12 septembrie ne va condamna pe toţi la moarte

Am înţeles, de 22 de ani, România este teatrul unei vaste lupte politice. Iar învingătorul este unul singur: Traian Băsescu. La masa tratativelor de partid, la masa separeurilor din restaurante, la masa verde, la televiziuni populăroase gen OTV, Etno TV, Naşul, B1TV, cu ajutorul serviciilor, al ambasadorilor de record olimpic gen Teodor Baconschi, dar şi cu sprijinul neprecupeţit al Parchetului, Traian Băsescu a învins tot: pe amicii politici (Petre Roman, Theodor Stolojan etc.) ca şi pe inamici: Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vântu, trimişi unde le-a dorit de totdeauna, e pe punctul de a-l sugruma şi pe Dinu Patriciu, deşi acesta s-a cuminţit brusc în aşteptarea unei sentinţe...

El, dl. Traian Băsescu provoacă de două decenii pe toată lumea şi o învinge categoric.

Îmi aminteşte de un haidamac de 19 ani dintr-un sat care bate tot, de la copiii de 6 ani pînă la moşnegii octogenari. Pe cei mici îi pocneşte peste gură cu dosul palmei, cu ăia de 16 ani, mai firavi, se ia la trântă dreaptă, iar pe ăia de vârsta lui - dacă nu-i poate dovedi în luptă - îi scuipă, le aruncă nisip în ochi, trage vânturi puturoase tocmai când e la podea şi e gata să fie biruit.

Acum, după câteva KD-uri, s-a trezit din pumni şi trimite la parchet toată floarea secretarilor de stat, chestorilor (a scăpat Elisabeta Lipă, fiind la Olimpiadă!), directorilor generali, înalţilor funcţionari guvernamentali. E clar că va învinge încă o dată toată clasa politică.

Dar, cum rămâne cu noi, cei 7,4 milioane de români care am zis că nu-l mai vrem? Vom fi şi noi învinşi fără drept de apel? Nu mai suntem poporul la care zicea el cândva că se întoarce? Zic Doamne-ajută că nu există atâtea locuri în penitenciare!

Pe 12 septembrie, când se va întoarce la Cotroceni, ne va condamna pe toţi la moarte. Deocamdată, la moarte civică!

7 comentarii:

Popa spunea...

Ma tem ca ai dreptate
ca oratania se intoarce.

Se intoarce nu ca ar vrea el,
ci asa vrea legea, institutiile, etc.

pai spuneti voi : daca pe listele medicilor de familie sunt 27 de milioane de romani, iar ULS-ul vrea sa fie doar 19 milioane pe cine am putea crede ?.

Daca legea spune ca Mihai Pacepa nu poate fi scos de pe listele permanente pentru ca nu i se cunoaste domiciliul in strainatate, nu are dreptate oratania cand spune ca el trebuie sa se intoarca sa reprezinte electoratul ?

Mai adaugam si 2 mil. de tigani plecati dar carora nu li se cunoaste domiciliul in strainatate , mai adaugati si sutele de mii de femei maritate care si-au schimbat numele si adaugate pe lista si cu noul nume, mortii e adevatar n-ar trebui scosi intru-pomenire macar odata la 4 ani ,s.a.m.d.

ioan viştea spunea...

1. Puschea pe limba! Refuz cu incapatanare si cu indaratnicie sa cred ca il voi mai vedea vreodata urcand Dealul Cotrocenilor. Prefer orice alt fel de moarte decat aceea datorata revenirii lui.
2. Apelativul "domnul" alaturat numelui unui mitocan este ori o exagerare involuntara ori o crancena ironie!

Augustin spunea...

Dragă Ioane, eu zic "domnule" şi cokerului meu. E adevărat că el nu muşcă pe nimeni...

Anonim spunea...

Tandretea, iubirea, devotamentul si dragalasenia cokerului tau il fac net superior unei javre umane!!!

Augustin spunea...

Asta cam aşa e! Deşi, eu am început să am o milă de TB de-mi vine să plâng. N-am văzut niciodată un mai mare ticălos atât de disperat agăţat de putere!...

Popa130 spunea...

Dragi prieteni stiuti si nestiuti care mai cititi p-aici si care nu vreti sa iesiti la bere,

vorbesc si eu ,urmare a cate vad in fiecare zi , dar nu sunt sigur daca mai traiesc sau cumva visez.

- Judecatori de la Curtea Constitutionala au defectat si demasca comanda politica dupa ce alti colegi ai lor au falsificat ; si e ca si cum nu s-a intamplat nimic

- Presedintele HALEBARDIER demis a inbolnavit totul cu absurdul potentat si nimeni nu poate sa-i astupe gura

- Primar - sef de partid anchetat pentru nu se stie ce "instigare la Vot" zic unii ,iar parchetul invoca un articol de „împiedicare ..."

- Fostul sef de cabinelt al lui Blejnar anuntat arestat ieri noapte , dimineata pe la 10 autoritatile anunta ca nu era el,

- Baietii Clanului BUTOANE care au delapidat si terorizat au fost eliberati ieri "din lipsa de probe "

- Roberta Anastase si voturile in parlament...

- s.a.m.d. ca o iau razna.
.................

KAFKA. Procesul:

L-am citit prima data prin vara '81 liceean fiind, am inteles ca e o treaba intr-o lume guvernata de niste legi care nu se pot pricepe. Nimic mai mult.

Putin timp inainte de '89 l-am mai citit odata proiectand cartea cu imaginatia mea pe similitudinile lumii comuniste, starnit si de descutiile de grup la acea vreme , fie-i tarana usoara lu' Puiu Ionescu care te provoca la citit .
N-am inteles nici atunci mare lucru ;rebel cum eram mi se parea ca eu insumi traiesc incertitudinea, nefirescul, intortochelile societatii mai ceva decat Kafka.

Azi constat , Procesul lui Kafka ramane ca si Caragiale , atat de actual. Daca in locul halebardierului basescu ar fi fost alt personaj - mai scolit vreau sa spun, azi, asi mai fi citit inca odata Procesul lui Kafka. Dar pentru un idiot ca asta parca nu se merita uzura psihicului . Oricum toate explicatiile ar ramane doar supozitii si pareri.

Mai bine un Caragiale , ma duc diseara sa caut o parasuta si o pun sa-mi puna un DVD cu Caragiale , ceva , si apoi sport si cred ca asta e solutia pentru a te mentine sanatos mintal, solutie care v-o recomanda si voua dragii mei prieteni .

Augustin spunea...

Înţeleg că Procesul lui Kafka a fost suspendat până-n zilele noastre în România. I-a venit timpul. Aşa a fost suspendat Dosarul Flota. Se va relua după vreo sută de ani în Cehia. Totul e să avem răbdare.