marți, 21 august 2012

Măreţia (fărăde)legii

Solomon de România se numeşte Zegrean. Are un salariu de 16 161 lei la care se adaugă sporurile, plus o pensie de 10 280 lei. El zâmbeşte misterios pe sub mustaţă şi ne lămureşte din două vorbe cum decide cel mai important judecător din România: "Asta e măreţia legii, că lasă loc de interpretări!" De aici încolo, totul e permis, ca şi cum s-ar fi adeverit spusa lui Nietzsche că Dumnezeu a murit. El interpretează legile cum vrea el. Ba, pardon!, după cum vrea judecătorul suprem al ţării, Traian Băsescu. Chioru l-a pus pe Zegrean la CCR, Zegrean pe Chior îl ascultă. Paranteză: E prima oară când îi zic aşa lui Băsescu şi o voi mai face, pentru că de astăzi el nu mai e preşedintele meu. El e doar un scandalagiu, un mincinos, un hoţ de flotă şi de case de protocol, un trădător de prieteni, aliaţi politici şi de ţară, negociind în secuime, la un pahar, autonomia ţinutului, ca şi cum ţara e moşia moştenită de la mama lui şi este, în definitiv un criminal, care trebuie să-şi asume morţii de la porţile spitalelor închise de el.

Am aflat astăzi definitiv de la Zegrean că votul meu nu contează. Am mai aflat că şapte milioane şi jumătate de români nu reprezintă poporul; doar cei cinci milioane din decembrie 2009 au fost poporul. De asemenea, m-a lămurit Zegrean cel şiret că 3,5 milioane de români plecaţi în lume trebuie să figureze pe listele electorate permanente, deşi dintre ei votează 70 000. Tot aşa, INS ne spune că la recensământ au ieşit 19,6 milioane de români, iar domnii judecători spun că, dintre aceştia, 18,5 milioane sunt votanţi.

Asta este măreţia legii domnului Zegrean! Ne vom supune legii lui Zegrean, Soarele jurisprudenţei din România, Zegrean care aflu că n-a judecat niciodată nici măcar o ceartă dintre doi vecini.

România anului 2012 este un ogaş prăfuit în care judecătorul Zegrean a aruncat 7,5 milioane de buletine de vot. Cei nouă magnifici stau cu curul lor mare pe muntele de buletine de voturi şi dezbat ca la fierăria lui Iocan. Vorbesc de-a surda peste viroaga pustie, importanţi şi hăhăind ca un ecou la hăhăitul marinarului de uscat. Aşteaptă să vină noaptea. Şi noaptea coboară încet peste ogaşul numit România.

9 comentarii:

Ioan Viştea spunea...

Sunt venit de doua ore de la Bucuresti. Am fost la 100 de metri de locul infaptuirii crimei. Da, democratia poate fi ingenunchiata. Cu un glont ori cu sase voturi. Ma ineaca revolta incat simt ca nu mai am aer. Bestia ne-a ciuruit din noyu ori cel putin asa isi inchipuie. Oricum, de astazi imi va fi foarte greu sa ma vindec de starea de scarba si nu cred ca voi mai pune atata determinare sufleteasca in sfera politicii. Sunt varza, varza, varza! Varza sfasiata!!

I.V. spunea...

Revin. Deci,finalul trebuia sa se incheie asa> sunt varza! Varza sfasiata de Bruxelles!

Augustin spunea...

Sunt în aceeaşi situaţie. Ce se întâmplă e strigător la cer. Aspazia a votat cum a fost şantajată, după cum a turnat la securitate toată tinereţea fiind de asemenea şantajată. Altfel, securist la securist trage. Cum să voteze o securistă pentru demiterea unui alt securist?! De necrezut, că după 22 de ani, România e condusă tot de securisti.

I.V. spunea...

Da, ai perfecta dreptate dar daca dincolo de constatarea amara a putreziciunii infecte ia care traim, nu mai este nimic, e jale.Daca macar 5% din cei care au spus da la Referendum nu realizeaza prapastia in care ne aflam, inseamna ca urcusul Golgotei spre o minima normalitate si normalizare se va amana sine die.

Popa 130 spunea...


Domnule Domane :

cred ca ai vrut sa spui " ... magnificii care dezbat la curtea curvei de Zegrean..."
si nu " ca la fieraria lui Iocan".

In poiana de la fieraria lui Iocan se aduna elita satului, oameni respectati, Cocosila , Moromete prieteni si adversari dar ei nu erau in nici un fel rau intentionati. Intalnirile de acolo erau factor de stabilitate si armonie a comunitatii.

In nici un caz cei noua nu sunt elita. Ei sunt generatorul dezintegrarii socile; condusi de un Basescu al carui bagaj genetic , hormonal si educativ se reduce la cazarma si tarnacop unde comandantul securist-comunist dispune de tot.

Pentru derbedeii gruparii din jurul lui Basescu si cei care au furat si capusat bugetul tarii in interes propriu - acesta este raiul pe pamant. Pentru asta nu e nevoie de invatarea limbii, de insusirea normelor , valorilor, etc.

Iocan-fieraru' aducea carti de genul : Progres, Dumnezeu, etc.

Cei noua magnifici de cacat ne arata filosofia Furati cu Basescu daca vreti progres , iar pe Dumnezeu cautati-l doar in averile bisericii ortodoxe romane.

Romania nu este Basescu , Blaga-Spritz si gruparea lor de hoti.

Sper ca aceasta boala sa fie redusa curand asa fel sa nu o mai percepem zi de zi.

Augustin spunea...

Părinte, scuze! Eu credeam că e prea senil Zegrean ca să mai fie şi curvă. Dar îl puten numi o curvă senilă? Şi senină! După cum se scuză ca un utecist care-l pupa-n cur pe Ceauşescu, dar i se părea totuşi puţin.

ioan viştea spunea...

Tata Popa, jos palaria comentariul sfintiei tale. Pe bube!!

i.v. spunea...

Adica, pe bune!

Augustin spunea...

Lasa ca e bine si pe bube...mucegaiuri si noroi.