vineri, 6 iulie 2012

Să le dăm ţara înapoi!

Ooo! E scandalos! Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi toată clica au ieşit în stradă. Nu se mai poate. Slogan general: "Ne vrem ţara înapoi!" Sigur că-şi vor înapoi ţara lui Băsescu. În ţara lui Băsescu a furat Videanu energia hidro în cârdăşie cu băieţii deştepţi. În aceeaşi patrie Mircea Cărtărescu încasa bani mulţi de pe n călătorii pe an la New York, n călătorii în Germania, în Spania şi mai peste tot. Se opreşte robinetul dinspre Cotroceni, nu mai curge, nu mai pică. Jale mare, curat murdar, coane Fănică! Disperaţi sunt Ungureanu, Udrea, Preda (Cristian, Cezar, Antoniu, Cleopatra). Aşadar, au ieşit în stradă miliardarii de partid şi de stat. Ceva ce nu s-a mai pomenit până acum.

Ce ţară de proşti suntem! Ne-a tăiat marinarul salariile şi pensiile şi-am stat în casă. Ne-a închis spitalele, au murit oameni pe targă în faţa dispensarelor închise şi n-am mişcat un deget. Ne-a trimis la muncă în străinătate şi n-am crâcnit. Ne-a făcut o ţară de mămici şi bebeluşi şi-am înghiţit pe nemestecate. Trimite din salariile noastre de 150-200 de euro pe lună 3,5 miliarde grecilor cu salarii de 1500-1700 de euro şi tăcem ca Ghiţă-n păpuşoi... Iar miliardarii de partid democrat-liberal, cum se simt numai ameninţaţi de subtilizarea ciolanului, cum ies repede în stradă strigând ca din colţ de viperă: "Ţărişoara noastră, daţi-ne-o înapoi, că noi de unde mama dracului mai furăm?!"
Ne merităm soarta.

Precizare: ce face USL în aceste zile e lovitură de forţă. Dar, sunt de acord cu ea. O dictatură se dărâmă cu o dictatură. Pentru a da jos un criminal internaţional ca Băsescu, e permisă orice metodă. Mai sper însă vag că odată stăpâni pe situaţie, domnii din jurul lui Ponta şi Antonescu nu vor da legi doar pentru ei, ci că se vor gândi şi la noi ăştia de jos. Aş dori să aud pe Antonescu spunându-le celor de la FMI că nu suntem colonie bananieră şi să ia măsuri cu viteza cu care ia acum împotriva marinarului veneric (vai, ce-mi place sintagma lui Geo Bogza). Altfel, oamenii sunt derutaţi, disperaţi, în ceaţă completă. Parcă nu mi-ar plăcea să facă PPDD-ul şoricelului din Caracal USL-ului ce face acestuia lui Blaga şi Băsescu. Atunci chiar s-a dus totul de râpă.

10 comentarii:

Popa130 spunea...

Dragul meu prieten,

MI-A PLACUT CUM AI SCRIS.

DAR ;

DE CE "tace Ghiţă-n păpuşoi... " ?

Augustin spunea...

Nu e Ghiţă al nostru, stai liniştit!

Iosif spunea...

Vad pe fiecare dintre pedeleii demisi precum cotoiul ala al tau birmanez care sarea pe masa la slanina noastra fara sa mieune si pe care-l dadaeai afara iarna cu un sut sanatos in coaie
si imediat Dupa ce-si revenea din rostogol : miau-miau cu ura rabaind pe usa.

La fel aratau ieri la manifestatie pedeleii : ca dupa o lovitura pe neasteptate cu sutul in coaie [ in cur pentru pedeleii de genul feminin]

Popa130 spunea...

Cu siguranta nu e Ghiţă al nostru ?


Este acel Ghiţă care vine la portiţă ?

sau

Este doar acel Ghiţă care tace pe cativa firfirici ?

Prietene ;

Ghiţă este buruiana care rasare si si se dezvolta in toate arealele cu exceptia golului alpin care incepe de la ministere in sus. El traieste in perfecta simbioza cu noi si se bucura de toleranta noastra.

Cand samanta lui Ghiţă ajunge acolo sus el se transforma total si nu mai arata ca Ghiţă. El isi schimba vocea,costumul, masina, casa, prietenii, etc. si devine inalt demnitar de stat. Odata infipt acolo gaseste mediul perfect : cu cat creste mai mult cu atat mai mult are nevoie de resurse . El nu mai poate fi mutat decat daca-i dai cu toporul la radacina.

ecrire et delire spunea...

culmea e că şi pedeleii au dreptate, şi useliştii au dreptate, şi şoricelul de caracal are dreptate, şi oana zăvoranu, ca şi noua doamnă pink. numai biata ţărişoară este într-o gravă şi eternă eroare.
despre acest lucru au făcut azi scriere ziarele din pakistan şi din nigeria, arătându-se îngrijorate de republica noastră bananieră, dând a se înţelege că nu aşa se dă o lovitură de stat. aud că hugo chavez s-ar pregăti să vină degrabă pe dealul cotrocenilor.cerem şi noi o alipire la frăţii noştri din transnistria sau ce dracului facem aici, stăm cu mâinile în sânii udrii şi ai anastasii? că erevanul deja şi-a pus poalele în cap, spre disperarea paşnicilor locuitori din bora bora.

Augustin spunea...

Cam despre asta este vorba. Daca insa si doamna Gabor Columbeanu Pink are dreptate, atunci e grav. Cred c-am sa ma refugiez in Burkina Faso, intr-un trib pasnic de pescari cu sulitza.

Fleur spunea...

Da, dar sa nu uitati de blog...

ca unde mai citim noi comentarii asa siropoase....

nu publicati partea a doua , va rog!

ioan viştea spunea...

Text bun sa fi fost citit ieri in Parlament. Dar sa ne concentram pe deziderate secventiale, punctuale deocamdata. Nu e destul sa-i agati unui presedinte o asemenea tinichea de coada cv-ului, doua suspendari constitutionale, e nevoie ca, in sfarsit, demersul revocarii sa reuseasca. Cred ca nu trebuie slabita cu niciun chip linia de ochire. Sa nu asteptam cu mainile in san numai pentru ca asemeni unor pasari si viperele pier de la sine pe limba lor.

Augustin spunea...

E deja istorie preşedintele, aseară chiar am încercat un soi de tristeţe, ca la procesul lui Ceauşescu. Dar va mai face totuşi mult rău până pe 29, ba şi după. E abil şi ipocrit. Îmi mulţumeşte mie că m-a scufundat în cea mai neagră sărăcie. Nu pot primi. Să fi aplicat austeritatea şi pe tutele lui de acasă, analfabete milionare în euro...

Anonim spunea...

Romania: autoritarismul galopant al coalitiei Socialist-Liberale nu va fi tolerat

Bruxelles, 7 iulie 2012

Presedintele Partidului Popular European (PPE),Wilfried Martens, a facut urmatoarea declaratie ca urmare a votului din Parlamentul Romaniei privind suspendarea presedintelui Romaniei Traian Basescu:

"Votul fortat de suspendare a presedintelui Basescu este un alt act politic lipsit de scrupule pentru implementarea galopanta a autoritarismului de catre Primul ministru Victor Ponta si coalitia sa USL. In fapt, desi Curtea Constitutionala a declarat ieri ca presedintele Basescu nu a incalcat Constitutia, USL tot a procedat la vot. Actele arbitrare ale USL – inlocuirea Avocatului Poporului, a presedintilor ambelor Camere ale Parlamentului, si acum a presedintelui tarii – arata dispret total fata de statul de drept. Acei membri ai parlamentului care au sustinut aceste actiuni abuzive impotriva statului roman, sau cei ce au permis desfasurarea lor, vor trebui sa dea socoteala electoratului lor la viitoarele alegeri parlamentare," a afirmat presedintele PPE.


"Inselatoriile de tipul plagiatului lui Ponta au afectat tranzitia spre democratie greu castigata de catre Romania. In orice caz, un lucru este cert: institutiile Uniunii Europene, PPE-ul, si toti cei dedicati proiectului european si statului de drept nu vor permite ca Romania sa isi piarda valorile europene si sa alunece spre autoritarism. Intre timp, si in ciuda schimbarilor de ultim moment ale legii referendumului, facute cu dedicatie de catre USL, asteptam ca referendumul pentru presedintele Basescu sa fie organizat si desfasurat in concordanta cu principiile si normele democratice general acceptate. Inutil de mentionat, ca PPE-ul va monitoriza fiecare pas al tuturor proceselor legate de referendum," a adaugat Martens.

Sa nu dam tara inapoi celor de la care am smuls-o in 2004