miercuri, 21 martie 2012

Nu e Adrian mielul de jertfă

Suntem în postul Paştelui şi nu pot să nu mă spovedesc aici, dacă tot nu sunt un ortodox practicant şi nu am duhovnic cu har. Păcătuiesc, onorată instanţă a blogurilor din întreaga blogosferă! În 2004, marinarul (veneric! îmi vine mereu să zic după poezia lui Geo Bogza) a proorocit: "Adriane nici nu ştii, cât de mic ai să devii!" Şi s-a adeverit.
Adrian, Premierul Minune, cel care ne-a oferit ouăle spre numărare, a fost deja condamnat într-unul din procese la doi ani cu executare. Acum, în dosarul Zambaccian, dosar cică fabricat politic, chestie cu care cam sunt de acord, Adrian fostul Minune, actual umil, este pasibil de o pedeapsă de 10 ani cu executare, cel puţin aşa a cerut procurorul în instanţă. În câteva zile vom afla.
Ei bine, ar trebui să fiu bun creştin în postul Paştelui şi să plâng de dimineaţa până a doua zi dimineaţa, nonstop. Dar nu pot. Faptul că dau trei sferturi din salariu pe benzină pentru a ajunge dimineaţa la serviciu o pun în primul rând pe seama lui Năstase 77 de case. Faptul că o bancă mă beleşte de nu mă văd şi-mi dă cu sâc de la ghişeu cu sloganul "Gândim la fel!", când eu îi plătesc un Logan cu preţ dublu, şi pe asta o pun pe seama lui Năstase 77 de case. Şi altele, şi altele...
Aşa că, Dumnezeu să mă ierte, nu-l căinez deloc. Azi-dimineaţă la ora 7,00, în drum spre Piteşti, am văzut pe la Merişani păscând nişte oi cu mulţi miei zburdând. Mi-au dat lacrimile. Mieii ăia sunt de căinat, acum în postul Paştelui, nu Adrain Premierul Arogant.

4 comentarii:

george geacăr spunea...

nu-i plâng de milă lui năstase, dar chestia cu bancnotele date mită, chipurile, în 2004, când ele sunt emise în 2005, 2006 e prea de tot.

Augustin spunea...

Păi, nu zic eu că sunt de acord că e instrumentat politic dosarul? Şi totuşi, asta ar trebui să fie doar una dintre dovezi. În câteva mii de pagini de dosar nu sunt doar bancnotele astea. Dar excesul de zel al magistraţilor e acelaşi dinainte de '89. Dacă fostul trebuie să cadă musai, atunci cu plăcere...

Anonim spunea...

Bancnotele au fost introduse tocmai pentru a compromite speţa. Mâna lui Naste e lungă...

Augustin spunea...

E şi asta o variantă. Nu mi-a trecut prin minte...