joi, 22 martie 2012

Alegerea libertăţii în ţări însorite 365 de zile pe an

Mare tevatură în mas media româneşti: deputatul Mihail Boldea a fugit din ţară chiar înainte de a i se ridica imunitatea şi de a-i veni mascaţii la uşă. Aşa a devenit primul parlamentar urmărit internaţional. Un început e în toate. Politicieni, jurnalişti, analişti plus Monica Tatoiu, cu toţii sunt indignaţi. Păi, ce vor ei? De aia a furat băiatul ăla vreo două milioane de euro, să le lase necheltuite şi să stea la beci? Cine-i prostul care-ar alege arestul în locul unei lungi, luuungi şi binemeritate vacanţe în ţări însorite 365 de zile pe an, iar în anii bisecţi chiar 366? Nu a ajuns lumea chiar atât de întoarsă pe dos. Când ai optat să furi milionul de euro, n-ar fi păcat ca la următorul pas să alegi puşcăria? Păi, unde ne trezim să fim atât de fair play, în junglă? Unde-i logica?
O singură problemă cred că-şi pune Boldea: să nu rămână Camera Deputaţilor fără cvorum, luând în calcul şi greva USL. Dar, ştiut fiind (hm!) ca om prevăzător, el va trimite poate din Burkina Fasso cartela unui coleg, cu ramburs.
E şi o morală în toată tărăşenia: deputaţii trebuie să aibă grijă din ce partid evadează. Cât a fost la PDL, Mihail Boldea a fost negustor cinstit. Cum a părăsit partidul, automat a devenit hoţ (ne)prins.

Niciun comentariu: