marți, 20 decembrie 2011

Hruşcă cel care sporeşte ouăle

Cică, doamna Maria Pecingină dintr-un sat din judeţul Gorj, Turcineşti, are o crescătorie de găini, bibilici şi raţe. Pentru a se simţi bine şi ca măsură antistres, găinile beneficiază de muzică. Doamna Maria le pune în coteţ, la casetofon, colinde cu Ştefan Hruşcă. Iar găinilor (şi lor!) chestia asta mult le place. Ele nu numai că nu sunt stresate, dar sunt şi recunoscătoare în felul lor, adică sporesc producţia de ouă. Spune doamna Maria că până să înceapă sezonul colindelor, găinile astea dădeau în total cam zece ouă pe zi. Ei bine, de acum, de când îl aud pe Hruşcă au un fel de orgasm şi dau pe puţin 15 ouă. Hm! Ce bine că Hruşcă este ocupat până peste cap cu turneele lui de colinde şi n-are timp de citit ziarele, că ar fi în stare să-i ia comision doamnei Maria, că doar numai vocea lui inconfundabilă a sporit producţia de ouă din bătătura femeii.

4 comentarii:

zărzărel şi pătrunjica spunea...

cu creşterea producţiei de ouă, urmare a colindelor lui Hruşcă, se întâmplă aceeaşi treabă şi în cazul băieţilor? sau e vorba doar de doamna Pecingină? Ptr că dacă aşa ar sta lucrurile, mie mi se pare a fi un fel de discriminare aşa.
Nu credeţi că experimentul ar trebui extins? Adrian Năstase ce zice, de exemplu?

Augustin spunea...

Păi, Adrian Năstase e galben-vineţiu de invidie, că acum nu-i mai numără nimeni lui ouăle, ci le numără doamnei Maria Pecingină. Ei, dar asta e viaţa în opoziţie!...

Dumitru Ungureanu spunea...

Mie imi vine sa vars, ca-n textele tipilor de la Sarmalele Reci, cind aud colindele lui Hrusca. Scuze daca supar pe cine-i place asa ceva!

Augustin spunea...

Draga Mitică, nici eu nu mă omor deloc după Hruşcă. Mai ales că dumnealui canadianul cântă şi colindele altora (v. pe cea care-i aparţine lui Zubaşcu)fără să precizeze sursa, cum procedează orice blogger serios cum eşti tu.
Spiritul Crăciunului, din păcate, se confundă prin ţară cu colindele pe bani mulţi ale lui Hruşcă. De ce n-o sta el în Canada şi în luna decembrie şi să le cânte canadienilor cu frunza de arţar în frunte?