duminică, 3 aprilie 2011

Codul eticii şi echităţii socialiste se întoarce

Deşi şcolit în Franţa capitalistă, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei (Socialiste, era să zic), i-a liniştit pe profesori. I-a asigurat că vor lua salarii mici, dar toţi la fel. În acest fel a justificat abuzul fără precedent pe plan mondial că guvernul nu respectă o hotărâre judecătorească definitivă şi executorie, respectiv aceea prin care vreo 10-15 000 de profesori din ţară care au dat guvernul în judecată trebuiau să primească salariile mărite cu 50 la sută conform unei legi promulgate în 2008. Chiar şi-n Burkina Faso, chiar şi-n Libia lui Gaddafi o hotărâre judecătorească definitivă este executată fără comentarii. La noi, nu! De altfel, guvernul Boc ne-a obişnuit să nu aplice nici legi organice, nici hotărâri judecătoreşti, ci să conducă ţara după bunul plac de moment al lui Băsescu şi Boc.
Pe un plan inferior, caducul Cod al eticii şi echităţii socialiste se întoarce: profesorii vor fi plătiţi prost, dar să stea liniştiţi, că vor muri de foame toţi, fără excepţie!

Un comentariu:

George Mira spunea...

Când a intrat în greva foamei, doamna învăţătoare Cristina Anghel a cerut un singur lucru: să se respecte legea. Cine a ascultat-o? Cine a susţinut-o? Ce ar putea învăţa un copil care cunoaşte (poate de la TV) acest caz? Că în România legea este doar un… moft!