marți, 8 martie 2011

Don Quijote de la 2011

Don Quijote de la 2011 nu mai are minţile rătăcite de lectura în exces a romanelor cu cavaleri rătăcitori care salvează fecioarele de la viol şi oamenii sărmani de exploatarea ...exploatatorilor. Don Quijote de la 2011 are minţile zdruncinate rău de tot de navigatul pe INTERNET. Intră 24 de ore pe zi pe bloguri, pe ziare on line, pe saituri, se bagă în seamă, postează comentarii sub numele lui, sub anonimat şi încă sub 17 pseudonime. Inventează personaje, intră în pielea lor şi pune lumea la punct din toate aceste posturi (cu accentul pe u), însuşindu-şi biografiile lor de persecutaţi, victime ale tuturor regimurilor politice, inclusiv al celui actual. Schizofrenia e severă, ia forme agresive, lumea din jur nu-i mai poate face faţă nicicum. Spre deosebire de simpaticul personaj al lui Cervantes, care avea un scutier prostuţ, dar cu minţile acasă, în plus devenind agresiv (un fel de a spune) numai când venea vorba de cavaleria rătăcitoare, în rest fiind un om normal, spre deosebire de acesta ziceam, Don Quijote de la 2011 e de nerecuperat, nimeni nu-l poate întoarce din drumul lui spre nebunia totală, nimeni nu-i poate spune: "Domnule, astea nu sunt oşti, ci mori de vânt!", adică pe înţelesul lui: "Domnule, nu-ţi mai băga mâna până la umăr în monitor, că acolo nu e lume reală, ci virtuală!" Că aici e punctul sensibil. Don Quijote de la 2011 merge tropăind prin virtual, el fiind sigur că se plimbă pe strada mare în real. O tristeţe fără seamăn şi o jale de nedescris! Doamne păzeşte-ne!

6 comentarii:

Hurmuz spunea...

Domnule, poate este Unamuno şi nu ai băgat tălică de seamă, din cauză că te cam joci cu pâlnia lui Stamate pe fângă doaga uscată !

lapin de framboise spunea...

e departe toboso ptr don quij@te2011? şi dacă, o dată ajuns acolo, el constată că dulcineea a plecat la milano sau la berlin sau la tel aviv sau la new york sau, doamne fereşte, tocmai la dracu'n praznic? ce face atunci don quij@te2011? o aşteaptă până îi creşte barba şi până albeşte cu totul şi până îi slăbesc simţurile? sau îşi face conturi pe saiturile de dating? sau îşi amanetează trecutul îndelung persecutat, după care o apucă pe drumul bejeniei precum revolţionarii libieni?

Augustin spunea...

Toate variantele sunt valabile şi încă pe atâtea. Suntem, nu-i aşa, pe teritoriile nisipoase şi alunecoase ale alienării. Ha-ha-ha! He-he! Hi!

Kangaroo limping spunea...

Raspberry Rabbit, ţi s-a făcut de spray paralizant?

Augustin spunea...

Am înţeles că face bine la gripă, la răceală şi cum tocmai am o viroză, dar n-am bani de medicamente, e binevenit

telefonistul de serviciu spunea...

în caz de deranjament mental, apăsaţi tasta diez, adică asta #. cu siguranţă nu se va întâmpla nimic şi nici nu vă va răspunde cineva, dar aşa veţi putea spune că v-aţi făcut de lucru.
vă mulţumim că aţi apelat la serviciile noastre.