sâmbătă, 12 februarie 2011

Factorii de care depinde preţul benzinei

"He-he, români! Lucrurile nu sunt aşa de simple cum vă închipuiţi!" par a ne spune cei trei mari procesatori de benzină din România, cei care m-au băgat alaltăieri în cartea recordurilor familiei, când am cumpărat cea mai scumpă benzină din toate timpurile. Ei da, se pare că preţul benzinei depinde de foarte mulţi factori, după cum urmează:
Este criză politică în Egipt? E normal atunci să se scumpească benzina în România.
În Burkina Faso, tribul Hu-hu de pescari cu ţepuşa nu mai are noroc ioc! Pe cale de consecinţă, la noi benzina musai să se scumpească.
Se sinucide nea Ilie din blocul F7, imediat se umflă preţul la benzină.
Se scoate procentul de doi la sută din preţul benzinei, că s-au plătit arieratele la BANCOREX, normal, benzina e mai scumpă.
Guvernul semnează contractul cu FMI, a doua zi benzina se scumpeşte. Nu se semnează, a doua zi se scumpeşte.
Se ieftineşte barilul de petrol la New York, se scumpeşte benzina la Bucureşti.
Pierde Cosmin Olăroiu un meci cu echipa lui din Orientul Mijlociu - se scumpeşte benzina. Câştigă Olăroiu - se scumpeşte benzina.
Are cancer Omar Hayssam - se scumpeşte benzina. Nu are cancer - se scumpeşte.
Iar un domn din fruntea Oficiului Concurenţei, mai cinstit probabil decât toţi vameşii României la un loc, zice că nu poate demonstra nicicum că toţi cei trei benzinari s-au vorbit între ei, s-au pus de acord s-o scumpească toţi odată. E adevărat. OMV o scumpeşte luni la 12,00, LUKOIL - luni la 12,17, ROMPETROL - luni la 12,31. Vedeţi că nu se potriveşte? Ceea ce era de demonstrat.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Banc la zi:

Cica era ziua unui vames.
Colegii lui discuta intre ei:
- Ba, ce sa-i luam astuia de ziua lui?
- Eu zic sa-i luam un Mercedes.
- Aaa, nu, nu! E prea putin. E colegul nostru totusi.
- Eu zic sa-i luam o casa.
- Aaaaa, nu, nu! E mult prea putin.
- Eu zic sa-l lasam azi singur pe tura.
- Aaaaaaa, nu, nu! E mult prea mult

Rongo

Augustin spunea...

Da, Mihai, bancul e "de sezon", dar eu îl ştiu de vreo zece ani, dovadă că nu serviciile secrete ale lui Băsescu au descoperit acum şase luni metehnele apărătorilor fruntariilor de invazia ţigărilor, drogurilor, femeilor de consum etc.

Anonim spunea...

Nicio grije: pentru contrabanda electorală, mai sunt trucuri şi ascunzişuri, dacă mai devreme sau mai târziu intrarea în Schengen tot înţarcă vaca vamală. Baremi, se jupuiau hoţii în de ei; acum, ţine-te altfel de taxe şi impozite pe alegătorul care, de merge la vot, de nu merge, n-are de ales decât tot marfă contrafăcută.