luni, 14 februarie 2011

Ce vor femeile?

Zeci de mii de italience au protestat ieri pe străzile mai multor oraşe cică pentru a apăra demnitatea femeii de indecenţa premierului Silvio Berlusconi. Din ce-am văzut la televizor, unele doamne păreau cu adevărat vehemente şi arătau ca nişte femei pentru care pe lumea asta doar decenţa mai contează. Am văzut însă şi grupuri de negrese tinere şi vesele, cu gura până la urechi care nu păreau nicicum scandalizate de apucăturile de sultan din O mie şi una de nopţi ale premierului italian.
"APĂRĂM VALOAREA DEMNITĂŢII FEMEILOR!" scria pe o pancartă. Foarte bine fac, dar n-am auzit că fetele ar fi fost duse cu forţa la petrecerile lui Berlusconi, iar odată plecate de acolo nu s-au plâns de rele tratamente, nici că icrele negre, fructele de mare şi şampania ar fi fost contrafăcute.
Vecina noastră Ioana din Buneşti-Mălureni, de pildă, declară ziarelor că are cu primul ministru italian, citez, "o relaţie apropiată, bazată pe încredere şi respect", politicianul fiind "o persoană foarte atentă şi foarte generoasă". Auziţi! Dacă ştiu eu să citesc, asta nu prea poate fi interpretată ca ştirbire a demnităţii femeii. Politicianul din peninsulă este un om galant, atent cu femeile şi - ceea ce e oarecum important - generos.
Îmi amintesc un titlu din ziarele de săptămâna trecută: Ce vor femeile? Chiar, ce vor italiencele?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Meître, nici un comentariu! Vezi, nu vor nimic, mama lor de minuni cu ţâţe, sau invers - ţâţe cu minuni.

Cotrobăit de întrebarea Dumitale, azi dimineaţă, după micul dejun, o întrebai pe a mea:

"Auzi, cocoană, ce vrei tu, de fapt, de la viaţă, ca femeie...?"

După ce gândi, aşa, preţ de 10 minute, dă ziceai că mai e puţin şi i se face muianul ca al lui Descartes, mai să mă aştept să-mi ciripească din "Le Discours de la méthode".

Ca să nu te frig prea mult, iubite Meître, zise, cam cu teamă, dar şi cu o bucurie mascată oarecum:

"Omule, mi-aş fi dorit să fiu şi eu măcar o noapte cu Silvio." "Berlusconi?, o întreb?" "Ahaaaa", mai zise ea, duuuusă, pierdută cu totul în umectaţi-i chiloţi.

Care va să zică, iubite Meître, viitoarea mea văduvă citise din "Les Passions de l'âme"!

De la ora 7 am sufletul, ca să zic aşa foarte dévastée, à peine eu une vague de respect pour moi-même. Silvio a tout pris!

Să nu mai scrii d-astea, Meître, că je suis en colère et ma putain axilologic ensemble du système pour moi de ne pas aider toute ontologie Maglavit.

Vă doresc vous cassez la plume à votre nez sauter ordinateur touches. Donc vous aider Dieu!