joi, 9 decembrie 2010

Ţara lui Plăcintă

Plăcintă! Ce nume predestinat pentru un ministru român, pentru un senator, dar şi pentru odrasla acestuia! Cum se ştie, băiatul doamnei senator Plăcintă i-a aplicat o severă corecţie fizică iubitei sale în plină stradă. Un om cu o rămăşiţă de conştiinţă civică n-a avut de lucru şi a încercat să-l potolească, dar a făcut-o cu duhul blândeţii. Greşeală fatală! El însuşi a devenit victima uraganului Plăcintă (o, ce oximoron!).
Nu e nicio exagerare dacă generalizăm că odraslele judecătorilor şi procurorilor, miniştrilor, parlamentarilor, capilor Poliţiei de la toate nivelele nu se supun aceloraşi legi cărora ne supunem noi, prostimea. Ei nu, ei chiar fac legea, cu pumnul, cu pistolul, cu...maşina de fiţe. Mai trebuie exemplificat? Zeci şi sute de cazuri. Că statul se află într-un proces ireversibil de disoluţie e limpede, că numai privindu-l într-o seară pe Traian Băsescu la TVR te întrebi el al cărei ţări mai e preşedinte. Singura verigă trainică a statului român mai e lupta pentru întâietate dintre odraslele suspuşilor zilei.
Aşadar, România este deocamdată ţara lui Plăcintă.

11 comentarii:

cetăţeanul de tip nou spunea...

plăcinte "poale în brâu", o reţetă de "succesuri". se serveşte la pachet. sau la parchet. în prime-time, să ţină de foame. după care se adaugă accize, până ajungi să te simţi sătul. un produs bio garantat de Statul român. consumul excesiv de sare şi nisip dăunează grav drumurilor înzăpezite şi rinichilor dumneavoatră. dacă apar efecte secundare, adresaţi-vă medicului sau farmacistului, accesând serviciul roming: pentru spania, apăsaţi tasta 1. pentru franţa, tasta 2. pentru marea britanie, apăsaţi 3. ptr românia, închideţi, că oricum nu vă răspunde nimeni, în afara unui robot taivanez care o să vă ureze sărbători fericite pe fundalul sonor al binecunoscutului şlagăr internaţional jingle bells, interpretat de ştefan hruşcă, direct din canada.

infocurteadearges.ro spunea...

buna ziua,
suntem un site nou din Curtea de Argeș - www.infocurteadearges.ro. Ne-ar interesa daca putem sa preluam articolele dvs de pe blog si sa le publicam pe site-ul nostru, bineînțeles cu menționarea sursei.

Numai bin!

Augustin spunea...

În principiu, n-am nimic împotrivă. Am văzut saitul şi mi se pare ok. Dacă vi se pare potrivit şi credeţi că foloseşte la ceva, aveţi toată bunăvoinţa din partea mea. Cele bune!

infocurteadearges.ro spunea...

multumim.

Vom publica o parte din articol la noi pe site, iar restul va putea fi citit aici la dvs.

Anonim spunea...

Nea Dumitre, am citit o jumate dă articol. Jumatea aialaltă o pot citi mâine?

Acu am treabă, deviza mea e:"Fut tot ce mişcă, dacă nu mişcă îi dau un ghiont." Vă imaginaţi câtă treabă am!

Să fie în sănătatea Dumitale!

Acelaş...

Anonim spunea...

Gata, nea Dumitre, citii şi jumătatea ailaltă. E dă belea cu plăcinţilii ăstea.

Petrut Parvescu spunea...

in ton si in semiton cu cele toate noua...

Orlando a-Lu popa spunea...

Tara lu placinta!

Futu-ma-n gura ca i-ati votat pa basescu voi , ca daca erati si prosti intelegeam ca sunteti neconstienti.

N-a vea voie sa iasa.
Da multi e bolnav cu chapu shi chu thoate halea, da mai ales cu interesu ascuns . H-acu pan' la reorganizare si lebertate : muhe la greu.

P.S.
Dupa cum vedeti, sunt cateva aspecte ale vietii,in expresie lirica de sentimentalitate direct analfabetà.

Cu toate acestea ,in Romania - datorita Dumneavoastra -se mentine un inalt nivel de aristocratie si cultura .

Horia spunea...

Totul este de plâns! Mai ales că un popor întreg se aranjează cu absurdul! După Fanarioţi, Hohenzolerni, Comunişti, paranoici şi securişti...!

Anonim spunea...

Horică, taică, a-i pune pe fanarioţi şi Hohenzollerni alături de comunişti, paranoici şi securişti nu este decât o dovadă că ştii doar istoria scrisă de... comunişti! Dacă vei petrece o vreme prin biblioteci şi arhive, vei vedea că ţara asta nici nu ar mai fi fost fără cei împricinaţi de tine. Nicolae Mavrocordat, primul domn fanariot, ştii prin ce s-a remarcat? Prin asuprirea boierilor şi protejarea ţăranilor, fiule. Iubitor al ţăranilor a fost şi regele Ferdinand, pe care ţăranii l-au numit Regele lor, al ţăranilor.

Îţi las surpriza şi plăcerea să afli singur ce şi cum.

Mai jos îţi postez de la tanti wikipedia nişte informaţii, care-s chiar adevărate. Ştiu, vei zice că
Regele Mihai a adus comunismul. Înainte de 1989, comuniştii spuneau că ei au adus pecinginea asta, după 89 i-am pus asta în sarcină lui Mihai I."Curat murdar!"

Eroare, fiule, cum i-am putea pune în cârcă una ca asta când lumea a fost împărţită la Yalta, de Anglia, USA şi URSS? Îi beşteleşti pe comunişti dar în neuron ai istoria scrisă de ei! Halal!

Casa de Hohenzollern este o familie dinastică de electori, regi și împărați ai Prusiei, Germaniei și României. Șvabi de origine (din Schwabenland, sudul Germaniei), își iau numele de la castelul Hohenzollern din vecinătatea orașului Hechingen (la câțiva km sud de Tübingen, landul Baden-Württemberg).

Motto-ul acestei dinastii, fondate în secolul al XI-lea, este Nihil sine Deo (Nimic fără Dumnezeu).
Deocamdată atât; sunt sigur că iar vei veni cu argumentele istoriei comuniste. Să-ţi fie de cap!

Horia spunea...

Aşa se întâmplă când îţi faci cultura din Wiki !!!
Să-i simpatizezi pe fanarioţi este o altă chestie!
Casa de Hohenzollern-Sigmaringen nu a produs nici un împărat şi nici un rege (Carol a ajuns domnitor în 1866 şi nu rege, cu consimţământul Poartei, după ce Philipp de Flandern a refuzat). Numelele provine de la familia de Schwabi Zoller (un castel Hohenzollern nu există!). La 1534 contele Karl I. de Hohenzollern a primit de la Împăratul Karl V. moşia Sigmaringen. Casa de H. s-a despărţit deja la 1190 în linia frankă, care s- stins la 1806, şi linia schwabă, care a rămas catolică. Karl Anton, tata lui Carol I. a pierdut moşiile, Leopold, tata lui Ferdinand I. a mai avut castelul Sigmaringen, Wilhelm a pierdut la 1918 titlul de Prinţ (Furst), pe Friedrich Wilhelm l-a cunoscut personal în Sigmaringen, iar tatăl meu a fost în garda militară a casei regale de Hohenzollern (aşa că nu prea pot să fiu comunist; poate socialist !?!)
Cu aceste completări, pt. cultura generală a fiecărui român, am încheiat discuţia.