miercuri, 17 martie 2010

Frustrări de bătrân microbist

Cum am mai scris aici, sunt un om normal, în sensul că sunt dispus să pierd în mod plăcut vreo zece ore pe săptămână să mă uit la fotbal, pe stadion sau la televizor. Nu e nicio ruşine. O fac un Radu Cosaşu, un Nicolae Manolescu.  Dar, în prezent, n-am nicio şansă. Pentru că UPC, mizera firmă de cablu la care sunt abonat, nu preia de la securistul Felix transmisiile Ligii I, n-am această posibilitate, să văd jucând pe Universitatea Craiova, echipa cu care ţin de 46 de ani. Pe vremea mult stimatului şi împuşcatului o vedeam, acum, nu. Va merge în Liga a II-a şi poate atunci o voi mai vedea, pentru că sâmbăta se mai transmit pe UPC meciuri din liga secundă.

Cu ani în urmă, vedeam meciurile echipei locale, FC Curtea de Argeş, fie că era în Liga a patra, a treia, a doua... Sâmbătă la 10:30, cumpăram o pungă de seminţe, o cutie de bere şi mă înfiinţam la stadion să văd un spectacol pe viu. Era antrenor profesorul Octav Petrescu. În liga a patra vedeam şi zece goluri în 90 de minute, pe urmă, într-a treia, câte trei-patru, apoi unu-două pe meci. Acum, de un an, cică avem echipă în Liga I, se numeşte - vezi bine Internaţional, ce să zic, Milano şi Curtea de Argeş! Echipa joacă la Mioveni, la Piteşti, stadionul din Curtea de Argeş  fiind concesionat de un îmbuibat abnalfabet pe nume Benone Lazăr pe 39 de ani, dar eu nu văd deloc echipa, după cum fotbaliştii n-au văzut niciodată oraşul Curtea de Argeş. Pas de mai înţelege ceva!

Aşadar, între îmbuibaţii Adrian Mititelu, patronul Universitărţii Craiova şi Benone Lazăr, patronul lui Internaţional Curtea de Argeş,  eu am de ales să văd, hm!, să "văd" meciurile pe Prosport, on line. Democraţia lui Peşte! 

2 comentarii:

papabembe spunea...

eu ţin cu Dinamo, că acolo joacă un văr de-al meu din Africa.

Augustin spunea...

Verii dvs. din Africa joacă la toate echipele din România, inclusiv la Internaţional Curtea de Argeş Mioveni Piteşti Bascov Uda Cuca Măcăii. Trebuie să vă hotărâţi, dl. Papabembe. Ţineţi mai bine cu Internaţional, că sună frumos şi joacă peste tot acasă.