sâmbătă, 13 februarie 2010

Violentul comisar ţigan

A fost odată o familie de ţigani agresivi care au pus curul pe boxul amator din România. Simion se numeau bruneţii violenţi. Tatăl - selecţioner la lotul naţional, odraslele - selecţionaţii tatălui. Se ştie că datorită lor copilul Lucian Bute din Pechea Galaţilor nu putea să-şi ocupe locul în lotul naţional şi în cel olimpic. Bute probabil că le mulţumeşte acum, că altfel nu-şi lua lumea în cap, nu ajungea în Canada şi acum n-ar fi campion mondial la profesionism şi n-ar boxa pe două milioane de dolari un meci.

Cei trei ţigani? Ce-au ajuns ei? Tatăl a fost cules luna trecută în comă alcoolică de pe o stradă, iar puradeii au ajuns comisari de poliţie, mai curând de miliţie. Marian umblă, aflu din ziare, cu o maşină de fiţe mare cât un tanc pe străzi, stropind trecătorii din cap până-n picioare cu noroi şi zăpadă terciuită. Unul din aceşti trecători împroşcaţi de arogantul miliţian a încercat să-i ceară socoteală. Mare greşeală! Comisarul ţigan praf l-a făcut. L-a bătut cu sălbăticie, l-a desfigurat, l-a snopit, că victima  nici nu îndrăzneşte să facă plângere. 

Cam aşa se împarte dreptatea la noi, cu pumnii, cu picioarele, cu nesimţirea.

3 comentarii:

gradu spunea...

Aproape

E aproape asa. Adica, ar trebui sa fii fericit ca pana si tziganii cunosc proverbele din Romania. Pe unele chiar le aplica.
Pai, nu spunem noi ca "dreptatea umbla cu capul spart"? Spunem! Si-atunci te-ntrebi de ce unul din juniorii Simion i-a spart fata, falca, tot capul omului care voia dreptate?
Ce-a cautat aia a gasit! I-a dat Marean dreptate.

gradu spunea...

Ceva nou pe http://gradul.blogspot.com
Ceva nou si pe www.culegatorul.wordpress.com

Orlando spunea...

Tot in categoria
Sa punem pulanu pa ei tovarase capitan :

Vedem aseara la tv un tanar politist grasunel si cap frumos
chemat de directoarea scolii,
sa investigheze o piranda profesoara de lb.romana considerata artagoasa fiziceste si verbal.

In clasa, catedra era ocupata de colega politist care filma investigatia pentru probe la dosar.

Cum nu era suficienta o singura camera de filmat, a doua camera ne prezinta din unghi diferit cadru principal cu prim plan profesoara cu catalogul sub brat in mijlocul unei busculade cu politistu dornic de afirmare, victimele,martorii ostili, tipete, oracaieli, imbranceli , directoarea si alti gura casca ce nu aveu loc de banci.

Piranda ii da o laba politistului si ii deplaseaza ochelarii + 0,25, rama neagra.

Ca din senin,Liniste. Suspans.

Politistul gandeste . Dezamagire. De laba e asa sa-tuuul ! Se astepta sa primeasca altceva , dar cum adevarata intimitate nu incepe in pat ci in sala de clasa, pe campul de lupta ,isi aduna toate fortele si-i trase profesoarei pirande o laterala -lopata-palma in obrazul stang.

Sala vueste . Profesoara piranda se dezmeticeste, strange catalogul la piept si podideste in plans.
Stirea se termina astfel.

Politia si-a facut datoria.
Directoarea si-a facut datoria.
Colegii profesori si-au facut datoria. Opinia publica si-a facut datoria. Presa si-a facut datoria.