luni, 22 februarie 2010

Sunt consolat

Sunt incorigibil, după 45 de ani, continui să ţin cu Universitatea Craiova. Cu fotbaliştii ăia, vreau să zic. Sigur că Mititelu este un descreierat şi este primul vinovat pentru situaţia în care se află echipa. Dar, oricât nu mai sunt eu entuziast, oricât aş fi de subiectiv "pe invers", nu pot să nu văd că echipa Craiovei este superioară a cel puţin 15 echipe din campionatul nostru. Dar nu-i foloseşte la mare lucru. (Ca-n poezia lui Ursachi: "Un om din Tecuci  avea un motor/Dar nu i-a folosit la nimic"). Coboară cu paşi mici dar siguri spre liga a II-a. O ajută şi conjunctura. Mititelu vinde jucătorii buni să cârpească găurile financiare, vinde meciuri Stelei lui Becali că are datorii la ciobanul din Pipera, schimbă antrenorii care nu prea înţeleg din semne ce e acela un blat şi nu-l acceptă, iar arbitrii pun şi ei umărul. Augustus Constantin, fiul tatălui său puşcăriaş, i-a refuzat Craiovei un penalty şi eliminarea lui Moţi de la Dinamo. Dar, în sfârşit, omul a fost suspendat până la sfârşitul campionatului. Craiova are antrenor olandez, joacă fotbal, Augustus Constantin este suspendat. Sunt consolat, Craiova poate pica liniştită în Liga a II-a. S-a făcut dreptate.

3 comentarii:

Orlando - ignorant in fotbal spunea...

Fotbalul a devenit poezia nationala a poporului roman,
subiect de drama si de comedie
iar aceasta ne invata
cam cum sa ne comportam in viata.
[ La fel ca si manelele]

Mititelul - acest Veronica Micle
a fotbalului romanesc acuzat de cruda si nedreapta invinuire dar care, ca o buna amanta , intr-o lume plina de femei frumoase si disponibile , are complexe si procese de constiinta, da vina pa pricina, cere iertare si jura credinta.

Scriitorul Doman "incorigibil, subiectiv si pe invers" consemneaza cu ingaduinta :„Nici nu știi ce pierde lumea, nu mai plînge!“, „De-ai fi chiar demon, ești sfîntã prin iubire!“ , si se consoleaza.

Dar lucrurile nu sunt asa simple cum par deoarece , ignorant despre fotbal, nu reusesc sa vad cine dracu e vicleanul copil de casa si cine Demiurgul .

Gh. Craioveanu spunea...

De asa dreptate sa aiba parte ei, domnule! Cei de la CCA, LPF, FRF...
Daca Mititelu i-ar da (vorbind ipotetic si nu prea) un topor in cap lui Mircea Sandu, iar Politia l-ar aresta pe Adrian de la Craiova (sau de la Severin?), cum ar fi? Pe Nasu Sandu l-ar lasa in balta de sange, pe Mititelu l-ar amenda si chiar ar face puscarie... Datorita amenzii n-ar mai muri Sandu? Cu ce l-ar ajuta?
Daca un fluieras, fiul unui parnaias, e lasat pe tusa 8 etape, nu inteleg cum ar ajuta asta Campioana Unei Mari Iubiri! Castiga la "masa verde"? Sau...
Sau, DIN NOU: "Drum bun spre liga a 2-a, Universitatea Craiova!"

Augustin spunea...

Nu, se pare ca nu e de ajuns. Vor sa desfiinteze Craiova, nelasand-o sa joace: la Severin ca nu vreau FRF si LPF, iar la Craiova neavand contract pe teren si pierzand meciurile la masa verde, dupa ce le poate castiga pe teren. O mizerie. Sigur ca Mititelu are gura mare, dar sa desfiintezi o echipa care a castigat campionate si cupe impotriva familiei Ceausescu, impotriva lui Dinamo a Securitatii si impotriva Stelei a armatei si o echipa care a reprezentat cu cinste fotbalul romanesc in Europa si o echipa care a fost scheletul Nationalei timp de un deceniu... O mizerie!