marți, 10 noiembrie 2009

Vreau şi eu mită electorală

M-am declarat absenteist. Nu merg la vot din lipsă de candidat. Şi devin irascibil când mi se vâră în mână un pliant cu Geoană, un calendar cu Crin, ziare cu cearşafuri electorale pe care n-ar dormi nici măcar un şobolan, ba chiar când poliţistele severe îmi dau fluturaşi cu "votul ilegal înseamnă închisoare!" Cum nu votez nici legal, nici ilegal, nu mă priveşte!
Şi totuşi, m-am răzgândit. Într-o accentuată jenă financiară fiind, parcă m-aş lăsa puţin mituit electoral. Ei, nu daţi năvală cu găletuşa galbenă, cu făina Euro împachetată în roşu şi cu cea de zahăr în portocaliu. Eu vreau ediţia de lux a operelor complete ale lui Shakespeare. 15 volume= 900 de lei noi, adică nouă milioane de lei vechi; pe care nu-i am. Ei, mă mituieşte cineva electoral? Pe urmă mai vedem dacă votez şi cu cine. Alo! stafful domnului?...

5 comentarii:

Anonim spunea...

EHEIII, DOM MITICĂ! MIE ÎMI SPUI?!

Iti poti cumpara o casa, dar nu si un camin.
Iti poti cumpara un pat, dar nu si somn.
Poti cumpara un ceas, dar nu si timp.
Poti cumpara o carte, dar nu stiinta.
Iti poti cumpara o functie, dar nu si respect.
Poti cumpara medicamente, dar nu si sanatate.
Poti cumpara sange, dar nu viata.

Banii intretin fericirea ... Dar nu o pot cumpara !

POPA130 spunea...

Nu cheltuiti banii pe Shakespeare !!!

Sunt in prag de aparitie opere complete - partea de comedie: "Shakespeare in versiunea contemporanilor nostri : Basescu , Geoana " . Ei considera ca titlurile comediilor se potrivesc perfect; si au fost preluate dupa principiul "nu inventam noi roata" , Ei au decis : in Romania se vor mentine titlurile si se va rescrie continutul.

In editie de lux va apare comedia erorilor cu singurul titlu schimbat in comedia Eroilor, printr-o ordonanta de urgenta .

Volumul va fi gata pana la 22 Nov si se distribuie la Kilogram in ambalaj galeti de plastic.

Tot pana la 22 Nov se vor prezenta si volumele "Mult Zgomot Pentru Nimic" si "Imblanzirea Scorpiei" > Ca element de noutate ele se distribuie inainte de a fi scrise pe cale orala . Pe scena , pe drum , pe hol, pe unde apuca, etc.

Presati de fondul monetar pentru reducerea cheltuielilor Comedia " Cum va place " va fi comasata cu " Totu-i bine cand se sfarseste cu bine" dar continutul ramane acelasi si a fost deja fixat prin Lege : 10 zile de concediu fara plata dar se mentine al 13-lea salariu deoarece nu sunt bani la buget.

Aceasta ar putea fi singura modificare esentiala , este unica prin ingeniozitate si insesizabila precum diferenta intre Roland Garos si Roland Baros.

Opere precum :
" Dupa fapta si rasplata "
" Doi Nobili din Verona"
" Nevestele vesele din Windsor"
" Zadarnicele chinuri ale dragostei"

se afla in faza de completate si corectare unii la altii . Licitatia finala in Decembrie 2009.

Atentie :Editiile sunt scoase pe hartie de biblie cu sprijinul bisericii si poarta girul tuturor academicienilor de la Spiru Haret.

Se cuvine sa enumeram si aparitia Crin Antonescu si Oprescu intr-o mixtura diluata cu volumele " Sonete" si Patimasul Pelerin" dar cu pagini lipsa si in dezordine.

Cetateanul... nemancat. Si nebaut spunea...

Da, domnule. Eu m-as lasa "mituit electoral" si cu un serviciu. Nu unul de cafea, nici de ceai si nici de masa-ntreaga. Un serviciu la care sa merg dimineata, sa muncesc sa ma spetesc, seara sa vin rupt de oboseala, da' macar o data intr-o luna sa vin de-acolo cu bani cat sa-mi platesc datoriile din luna dinainte si sa-mi ramana s-un leu.
Asa... de-o tzuica mica.

gradu spunea...

Televiziunile lui Felix (uniprocentualul care... cam conduce tara) inventeaza cuvinte. Aud ca "moscovitzii, dupa ce-a nins o zi intreaga, s-au BULGARIT. Si la noi a nins, chiar daca nu indeajuns de-o BULGAREALA." N-am inteles nimic din "stirea" lor. Adica, verbul "a bulgari" se referea la faptul ca rusii din Moscova au plecat in Bulgaria sau substantivul "bulgareala" inseamna o tziganeala electorala ca la sud de Dunare?

Basescu ii da voie lui Dinescu sa NU ia microfonul la o manifestare electorala a lui... Basescu la Cetate. Desi primarul Craiovei a fost cam... rau cu "romanul rupt in fund" (mosierul, deja, Mircea Dinescu), presedintele doar l-a pus un pic la locul lui. Drept e ca Basescu nu s-a prea dus - chiar deloc - la televiziunea lui Vantu, sa il intrerupa din peroratie pe Dinescu. Chiar niciodata in vreo doi-trei ani, de cand il tot musca de cur (Dinescu pe Basescu). (De acord cu presedintele as fi fost si daca acesta era Geoana, Antonescu, C.V. Tudor sau tanarul cu plete de la ecologisti!)

Toate televiziunile, prin pauzele publicitare, afiseaza un anunt: "Pentru sanatatea dumneavoastra, consumati zilnic cel putin doi litri de APA." Sclavii lui Vantu scriu pe ecran: "... doi litri de LICHIDE."
Parca-l aud pe un bun prieten spunand: "Bai, ce prost sunt. Eu beam zilnic doar cate-un litru de tzuica... Si-n fiecare dimineata ma durea capul! Adica, trebuie sa beau cate doi litri de tzuica in fiecare zi ca sa nu ma mai doara?!"

muegri spunea...

Hm.
Vrei si tu mita electorala !

Da ce faci tu ca sa meriti mita ? Nici macar nu te ridici la nivelul lui Dinescu - ai putea primi un "scuipat in ochi".

La munca ! Nu la pomana .

Adaptati-va la economia de piata .

Luati exemplu de la biserica. Ganditi solutii.
Asudati si pentru o firimitura !

Iata un exemplul demn de urmat :

Autor: Realitatea.net
Marti, 10 noiembrie 2009

1.000 de euro. Aceasta e suma pentru care unii preoţi sunt gata să includă în slujba religioasă promisiuni electorale. Deşi oferta a fost făcută chiar în timpul liturghiei, preoţii nici n-au clipit atunci când au auzit de "ochiul dracului". Din momeală a muşcat şi stareţul Mănăstirii Căldăruşani. Un material realizat cu "sfânta" cameră ascunsă.

Biserica Hagiu este plină. Preotul cântă. Reporterii îi fac unei angajate propunerea indecentă...

- Sper că nu e o problemă să explice în timpul slujbei, să ştie lumea cu cine să voteze, că... ajută Biserica. Astea cred că sunt bagatele, pe care le poţi spune. Presupun că a mai făcut treburi de-astea.
- Da, da. Şi pe domnul Onţanu l-a ajutat. Eventual, dacă mai ştiţi persoane care vor să doneze...
- Ideea e să puteţi să la faceţi reclamă acum, cât e campanie.
- Da, le facem.

Îl sunăm pe preot. Ştie şi este disponibil, deşi a avut şi experienţe nefericite.

Discuţie Reporter - Preot Valer Irimia, Paroh Biserica Hagiu:

- Da. Mi-a spus. Da, da.
- L-aţi ajutat şi pe primarul Onţanu.
- Da. Da. Dar din păcate...(n.r.râde) n-am primit deocamdată nimic.
- Puteţi să spuneţi în timpul slujbei câte ceva despre ce are de gând domnul... să facă.
- Sigur. Sigur.
- Şi cât de tare ajută biserica, în general.
- Da. da. da, da, da.