miercuri, 11 noiembrie 2009

Cu caltaboşii la tribunal

Decebal Traian Remeş sau Traian Decebal Remeş sau Remeş Traian Decebal ori Remeş Decebal Traian, român neaoş din romani şi daci, căruia - vorba ceea - Traian i-a fost tată şi mumă Decebal, ei bine, acest Traian Decebal a fost câdva filmat când - ministru fiind - primea un plic cu euro şi genţi cu caltaboşi şi recipiente cu palincă. Toată lumea normală, adică de bun simţ, se aştepta jenată ca ministrul şpăgar să fie judecat şi condamnat. Ei, dar unde ne aflăm, în junglă, ca un demnitar (hm!?) să fie tras la răspundere? Nu, onorată instanţă! De unde? Omul a stat cu capul la cutie, mâncând caltaboşi, bând din rezervele de palincă, supravieţuind din plicurile cu euro probabil la fel de numeroase precum corespondenţa dintr-o zi de la o Regională a Poştei Române. Iar acum, întremat, cu rănile cicatrizate, anunţă că dă în judecată Preşedinţia, DNA şi TVR care se fac vinovate, citez "pentru scurgerea în mass media a probelor audio şi video". Altfel zis: "Dracul v-a pus să mă dovediţi corupt şi bandit şi să mai şi arătaţi asta ţării?" Sau, şi mai şi: "Aţi încălcat dreptul ministrului de a lua şpagă în intimitate! Şi asta se pedepseşte". Ferice de Vlad Ţepeş că a răposat întru Domnul acum mai bine de o jumătate de mileniu! Altfel Decebal Traian, urmaşul de romani şi daci, îl plimba prin tribunale de nu se vedea, de la Bucureşti până la Strasbourg.

Un comentariu:

gradu spunea...

Trei saptamani far-o zi:
"Nu trage, dom' Semaca! Sunt eu, Lascarica!"

Cred ca raiuri sunt multe. Este Raiul, mai intai, apoi raiul hotilor - adica, Romania (chiar daca Papa Ioan Paul al doilea, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!, credea ca Romania este Gradina Maicii Domnului!). Ar mai putea fi raiul betivilor - vreo crama fara paznic?! - si altele.
Eei, dar Iadul e unul singur!
Gheorghe Dinica, in 75 de ani de viata si-ntr-o juma' de veac de actorie, ne-a dat stropi de Rai. In vreo 60 de filme - unul-doua anual - a facut roluri memorabile. Hmm, daca ar fi fost produse si distribuite de Hollywood, maestrul ar fi fost un om bogat, foarte bogat, si material! Ne-a infrumusetat viata si in miile de aparitii pe scenele teatrelor. Ca ne-a cantat romante sau cantece de petrecere, ca a facut celebre replici din filme sau piese de teatru... Cu toate ne-a incantat si toate ar fi trecut pe langa noi, ca umbra peste apa, fara vocea lui, usor dogita, usor nazala, inconfundabila, de neuitat.
Cel mai bun "baiat rau" poate ca n-a trait o viata-n Rai, dar pe noi ne-a facut sa ne credem acolo, cand l-am auzit si l-am vazut jucand ori cand l-am ascultat cantand. Baiat rau a fost doar intre ghilimele, doar rolurile sale au fost de "baiat rau". Rau este ca ultimele trei saptamani far-o zi a fost in Iad. Rau este doar ca nu mai este, ca Gheorghe Dinica nu mai este langa noi.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! In Rai.

gradu