duminică, 15 martie 2015

Ruşine justiţiei române!

      Eu am locuit vreo trei-patru ani, 1984-1987, în Sectorul 5 al Capitalei, în Prelungirea Ferentari. Dar, din păcate, nu ştiu unde se află Primăria Sectorului. Ceea ce nu înseamnă că nu ştiu cum s-au întâmplat acum lucrurile cu Marean Vanghelie, primarul care este, care este nevinovat. Ştiu foarte bine, pe surse. Iată scene şi fapte din viaţa cotidiană de prim gospodar, cum se zice, a blondului edil.

      La secretara lui cu adevărat blondă soseşte luni, la ora 9,00, un ins cu sacou gri şi cravată roşie. "Vreau să vorbesc imediat cu dl. primar Vanghelie! zice musafirul, e o chestiune urgentă!" "Intraţi, că e liber!" În vastul birou al primarului, Marean îl ia în primire pe musafir: "Cine eşti dumneata?" "Mă numesc Popescu, sunt patron constructor şi am câştigat licitaţia de renovare a grădiniţelor 1, 2, 3, 4, 5... din sector. Am primit vreun milion de euro în cont chiar alaltăieri..." "Să fii sănătos! Şi ce vrei?" "Păi, cum să spun, vreau şi eu să fiu recunoscător." "Bă, mai citeşte dracului nişte almanahe, eu nu vreau nimic de la nimeni, nici măcar de la câştigătorii de contracte... Şi cu cât zici că ai vrea să fii recunoscător?" "Păi, cam cu 20 la sută". "Mare belea eşti! Ai noroc că sunt într-o zi bună, Oana mi-a anunaţat vestea că-mi va dărui un al doilea băiat, că primul e în America, student, un golan, îmi place de el... Şi mai ai noroc, că astăzi se împlinea a 73-a lună în care n-am umblat la cardul de salarii. Dacă nu apăreai, trebuia să umblu, ori cardul ăsta e pentru zile negre. Ai banii?" "Da, uitaţi punga de plastic, sunt exact cât trebuie". "Bă, nu trebuie chiar atât, e cam mult, hai s-o facem jumi-juma! Ce să spun, e şi pungă de Kaufland, o mizerie..." "Dom' primar, insist!" "Bă, se vede c-ai citit almanahe; dacă insişti, asta e. Îi iau şi să mă anunţi când eşti liber într-o seară, că dau de băut..."

       Pentru un asemenea om de caracter trebuie emis mandat de arestare pe 30 de zile?! Ruşine justiţiei române!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu, domnule Doman, nu ruşine ci laude. Păi, de n-at fi justiţia ca să facă alegerea penalilor, cine ne-ar mai face legile ? A se vedea anume coduri, la care a trudit Bica, a se vedea alte coduri pentru care un anume ministru mai cere un popas înainte de mititica pentru a-l rotunji !

Anonim spunea...

PS.
Mare orb trebuie să fi fost juriul comanditat de niki, dacă n-a văzut cartea la care a trudit gigi şi a aruncat premiul peste umăr, cum fac miresele... Noroc cu agilul Chifu, care l-a prins înainte de a se face praf...

Ion Lazu spunea...

Da DA, domnule DAD! Just! Rușine justiției române. Să-i crape obrazul, nu alta! Însă nicidecum pentru faptul că l-a ”săltat” pe râmătorul Vanghelie, cum cu ironie amară-amară spuneți, ci pentru că l-a lăsat să-și facă de cap ca în Țara Nimănui, vreme de 5 mandate. Dar la o adică și mai RUȘINE ar trebui să ne fie nouă, tuturor oamenilor cu ceva minte din astă țară, pentru că lăsăm ca astfel de porcării să se întâmple sub ochii noștri...Un astfel de scelerat, cum n-am întâlnit decât în romanele proaste din colecția 15 lei, pe care le citeam de nevoie, elev fiind, este lăsat să se desfășoare la scenă deschisă - și doar nu există cetățean care să nu știe ce hram poartă alde Almanache. Dar l-au votot iar și iar ca primar de Sector, bucurându-se ca neghiobii că le dădea pomeni, Revelioane - din ce bani? din banii primăriei, care ar fi trebuit să investească în drumuri, în lucrări edilitare, școli, spitale, aziluri pentru copii, pentru bătrâni. S-au călcat în picioare pentru o ciorbă de fasole...pentru... Analfabetul aventurier s-a lansat fără păs în politică, devenise președintele PSD pe întregul București, a doua persoană în ierarhia de partid. Nu ne-a ajuns ascensiunea lui Arturo Ui - Ceașcă?! Îl vedeau, îl auzeau și totuși îl votau cu frenezie. Există o rușine mai mare? Pâine și circ, poveste antică și de strictă actualitate, vai nouă! O cloacă la scară națională. Un Mazăre, un Dragnea, un Hrebengiuc, un Ponta, un Năstase, un SOV psihopat și malefic - inși abominabili, numai buni de pușcărie și de balamuc...Scârbit la maximum, mă jurasem să nu mai scriu un singur cuvințel despre dezastrul politichiei dâmbovițene. Auzi: 13 miniștri pușcăriabili!!!, asta deocamdată - până vor fi dați în gât și ceilalți...
I. L.