sâmbătă, 7 februarie 2015

Vânătorul vânat

          Nenorocire mare! Cică, hoţi candidaţi la titlul de negustori cinstiţi, deci neprinşi, au furat câteva sute de mistreţi din ţarcul lui Ţiriac de la Balc şi i-ar fi vândut în Austria. Păi, ce veste mai tristă ar putea fi pentru rumânul neamţ? Când va veni momentul, ce vor mai vâna mari bogătaşi ai lumii? Ce se va alege de măcelul tradiţional? Ce obraz mai poate avea magnatul, să invite pe marii industriaşi şi prinţi ai lumii, să vină ăia cu avioane, cu elicoptere, cu maşini de milioane de euro, cu carabine ultrasofisticate, iar la Balc... doi-trei godaci acolo! Nu se face! Vecinul meu Policarp zice că aici e mâna lui Dumnezeu care nu bate cu parul.

          Ce e de făcut? O singură soluţie e. Am văzut o dată un film în care mari vânători bogaţi, ca şi musafirii lui Ţiriac, inventaseră un joc. La cabana din munţi unde vânau câteva zile, la banchetul de seară alegeau  în secret deplin pe unul dintre ei, prin semne cunoscute numai de staff, iar a doua zi acesta devenea din vânător...vânat. Îl alergau prin păduri, pe munţi, prin nămeţi până-l ciuruiau. De ce să sufere doar mistreţii?! Ar fi un joc palpitant pentru invitaţii rumânului Ţiriac!

Un comentariu:

Hotnews spunea...



Luni, 9 februarie, începe prima ediție a Festivalului Filmului de Dragoste – Love Story, care se va desfasura în perioada 9 – 15 februarie. În cadrul festivalului vor rula noua lungmetraje.

Programul proiectiilor:

Luni 9 februarie
20:00 Festivalul filmului de dragoste - Love Story
Iubire / Amour
Dramă, dragoste