sâmbătă, 20 decembrie 2014

Un deceniu. Tablă de materii

     Acum o oră, TB şi-a ţinut conferinţa de presă de sfârşit de mandat la Cotroceni. Trebuia să şi-o ţină, exact ca Ceauşescu în 20 decembrie 1989, la 24 de ani de mandat, că 24 de ani a fost tot demnitar: ministru, deputat, primar general al Capitalei, preşedinte. Ca preşedinte, a fost unul care a ţinut morţiş şi cu cinism maxim să-i pedepsească pe cei care l-au ales. De ceilalţi nu mai vorbesc.

     Dincolo de ce rahat a mâncat timp de două ore astă seară, eu îl reţin pe preşedintele Traian Băsescu prin această sumară tablă de materii; mai puteţi adăuga:

    
       Dragă Stolo, mhî-mhî-mhî! * Flota flotantă. *  Să trăiţi bine! Hă-hă-hă! * Nana, moşie. * Soluţia imorală. * Casă Mihăileanu. * Preşedinte jucător. * Golden Blitz. *  Hă-hă-hă! * Ţigancă împuţită. * Găozari. Hă-hă-hă! * Dacă nu sunt mulţumiţi de salarii, medicii să plece! * Nu! – Regelui Mihai I. Da! – regelui Cioabă al ţiganilor. Da! – prinţului Paul (Prins Pol), un fel de rege al retrocedărilor. * ALRO, valize cu milioane de dolari. * Fete din politică pe centură. * Preşedinte masă verde. *  Demisie în cinci minute. * Vila Dante. * Elena. * Blugi şi biblioteca din porturi. * Levantul. * Clanul Bercea Mondial. * Hă-hă-hă! şi  Hă-hă-hă! * Elena. *  Pupat Dealul Costeşti cu ţigănci din clanuri. * Hă-hă-hă! şi  Hă-hă-hă!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bilanţul-10 ani plus ceremonia de investitură egal Ce ? Pentru mine, o cumplită derută şi un fir roşu de bănuială : între noi şi cei ce ne conduc este un mare abis! Noi nu ştim despre mişcările lor, ei nu ştiu despre aşteptările noastre !
Să iei o Românie de la cota lui 89, fără datorii, cu economie bună de resuscitat ( fără de care nu putem emite pretenţii de stat dezvoltat cu posibilităţi de bunăstare ) şi aă o aduci la sapă de lemn încât poporul să ia calea bejeniei e o performanţă ce pune în umbră miracolul specific epocii de aur!!!Nu pot fi acuzat de puseuri nostalgice, Domnule DAD, dar văzând lăfăirea politici-enilor în somptuoasa clădire a parlamentului, pe care în parti-cular, nu ştiu cum să-l hulească, îmi vine să-mi iau lumea în cap. Oare, dacă acea clădire monumentală, îi stânjeneşte, deşi multe neamuri s-ar mândri c-au fost în stare s-o construiască, dece aceste ceremonii nu sunt organizate la o baracă de şantier, să ne dea măsura noastră în lume ?

Anonim spunea...

Revin, încercând să mă fac cât mai bineânţeles. Aşadar, noi ne-am obişnuit să mergem niciun pas înainte şi doi înapoi...cu ochii în patru ca şi cum aici ar fi fost centrul nu ştiu cărei civilizaţii. Căutăm urme, cioburi, oprim orice construcţie, preferăm abandonul autostrăzilor, deşi nimeni în lume numai merge pe cărare şi la budă pe după tufe, dar strigăm în gura mare că am mai salvat un ciob ! Romanii, acum 2000 de ani, aveau ca primă grijă aducţiunea apei... Număraţi în satele noastre câte au canalizare ? În această situaţie, e firesc şi mai uşor să ponegrim
decât să zidim ! Roşia montană, cânda municipiu şi acum pe cale de dispariţie ... Cam acesta ne e sensul... Să sperăm că un neam mai salvează încă o dată acest neam capabil de monumente gen Palatul parlamentului, care, repet, ar face mândria oricui cu excepţia unor sclifosiţi care nu se jenează să-l populeze...

Augustin spunea...

Domnule, e absolut pertinent ce spuneţi. Despre Casa Poporului nu comentez că vreau mâine să postez ceva...original. În rest, eu, regalist şi liberal în structură, sunt de acord cu dvs. Am văzut acum un an cetatea Sucidava de la Corabia, "povestită" de cel care a lucrat vreo 15 ani şi a scos-o de sub pământ (am auzit că a murit, Dumnezeu să-l odihnească!)şi am văzut acolo, de pildă, un sistem de încălzire pe sub podea la anul 150 d.Hr. că m-a lăsat mască. Iar acum, populaţia rurală are closete în curte în proporţie de 90 la sută!