vineri, 8 august 2014

Marius Tucă şi patronul lui care l-a făcut milionar

În timp ce redactorii de la Antene şi cei de la Jurnalul Naţional se dau de ceasul morţii să-l mai apere zadarnic pe Dan Voiculescu, cel deja încarcerat pe 10 ani, mogulul lor de suflet, iată ce scrie Mariu Tucă Caracal (sic!), directorul JN , în capul ziarului: o poezie de dragoste proastă, proastă, proastă:

"Şi până la urmă, fără teamă, fără urmă
Lasă-mă plecată, nu mă mai chema
Această dragoste a noastră e de ducă
Lasă-mă strigată de nimeni şi de nimic
Ca să nu mă mai întorc, să nu abdic
De la frumuseţea de a nu te avea,
Dar ţine-mă în braţe.

Atât şi nimic altceva,
Lasă cocorii toţi să zboare prin privirile noastre calde
Nu învolbura ape, nu mă căuta prin ceruri
Sunt mai uşoară ca un gând din mintea ta
Şi mai grea ca un vis ce te-ar putea visa
Ia-mă ca pe o plăsmuire, ca pe un vals
Lasă-mă, dar ţine-mă în braţe.

Atât şi nimic altceva,
Scrie-mă, îmbracă-mă într-un vers alb
Ca pe o mireasă a poeziei dintr-o fereastră a hârtiei
Ia-ţi ziua bună de la zaţ, de la culori
Şterge-mă din calendare şi de prin hărţi
Să nu-mi mai dea de urmă nici marea,
Dar ţine-mă în braţe.

Atât şi nimic altceva,
Aş vrea şi n-aş vrea în panoplia ta,
Mai degrabă să fiu o iubire frugală
Într-un ceas, într-o gară,
Când se dă timpul cu o oră înainte
Să rămân ca amprenta unei secunde pe gustul tău fierbinte
Hai, strânge-mă în braţe!

Atât şi nimic altceva!"



Ajuns aici, cred că MT-Caracal ar cam fi cazul  să povestească el cum/cu cât a achiziţionat o vilă de protocol la Neptun, la numai câteva vile de vila lui Băsescu, fostă a lui Constatinescu, fostă a lui Iliescu, fostă desigur a lui Ceauşescu. Ei?!

11 comentarii:

Ioan Viştea spunea...

O vădită frustrare bine sesizată şi pusă în pagină de Florin Negruţiu, răzbate din multele comentarii pe marginea condamnării lui Voiculescu. Recunosc în ele ceva din bucuria, din satisfacţia tradiţională resimţită în faţa morţii caprei vecinului care, totuşi, nu ne va umple frigiderele.
Într-adevăr, jurnaliştii Antenei 3 au devenit cu timpul membrii băţoşi ai unei caste exclusiviste care au confiscat discursul şi protestul scandat, dezamăgirea, neîmplinirile şi frustrarea naţională, s-au considerat monopolişti ai adevărului şi furnizori guvernamentali de idei şi soluţii, au devenit, mulţi dintre ei, nababi ai presei cărora nu le mai ajungi la nas nici cu scara. Într-adevăr, numai poziţiile, opiniile lor contau, dimpreună cu a analiştilor de serviciu cărora evenimentul le prilejuieşte, azi, o bună ocazie de a-şi devoala întreaga mizerie a caracterului lor, vezi CTP, asiduu sugaci la ţâţa mai multor televiziuni. Dar de aici, de la o stare de fapt ce exemplifică şi ea starea de criză şi de identitate a jurnalismului românesc cu păcatele lui cu tot şi până la încercarea disperată, fără perdea măcar, de a lua jurnaliştilor pâinea şi libertatea cuvântului de la gură pentru că n-au cântat aria osanalei prezidenţiale, e cale lungă, absurdă şi de neacceptat.În plus, într-o anume parte a comentariilor nu văd nici un efort, cât de minim, al interogaţiei sustrasă patimii şi emoţiei, dar prin care ar urma să luminăm mai clar cu ce fel de aţă a fost "cusut" acest dosar cu 11 victime colaterale doar de dragul şi-n beneficiul unui ambâţ ticălos.

Augustin spunea...

Poate că toată nebunia asta va avea şi urmările ei bune. Poate că trebuie să fie un precedent. Privatizarea ICA este un mizilic pe lângă privatizările Electrica, Petrom, Rompetrol, BCR, BRD, Gaz, Sidex etc. Dacă se iau astea la mână, plus vreo alte 500 şi se confiscă şi pagubele, vom avea PIB cât Germania, başca tot mai puţini jefuitori în libertate...

Anonim spunea...

Da, Domnule Doman, asa suna o gandire sanatoasa, nu exprimarea prin gogorite cu capra vecinului si ambaturi ticaloase. Jafului la drumul mare, numai tradandu-ti complicitata, nu-i cauti circumstante atenuante cu bla-bla-bla...

Ioan Viştea spunea...

Spre deosebire de alte privatizări de care s-a ales prafu', ICA care era o paragină a fost reabilitată, şi-a păstrat obiectul de activitate,a făcut angajări, este viabilă azi şi face performanţă!Dealtfel, vom vedea curând infirmată soluţia şi procedura judiciară la Curtea Europeană, bineînţeles, pe banii noştri, a indignaţilor de-a surda de azi.

Augustin spunea...

Draga Ioane, nu ştiu speţa, cum tu pari a o ştie. Din fragmentele din rechizitoriu scurse în presă, am reţinut chestia asta, că s-a cumpărat pachetul cu 104 000 euro, la 3,6 hectare de teren şi 17 clădiri, din care una e mare mare. Eu am făcut o casă de trei camere şi un living în 2008 cu 56 000 de euro! Compară! Şi m-a pus pe gânduri că Antenele n-au contestat această chestie punctual, ci s-au referit strict la chestiuni de procedură, unde noi suntem bâtă.
Sigur, la paritate, voi scrie un articol aici în care Traian Băsescu trebuie somat: ori dă în judecată Antenele pentru campania împotriva lui de o lună încoace, ori acceptă că sunt adevărate acuzele alea cu privatizarea ALRO, cu valizele de bani etc. Cale de mijloc nu există.

Ioan Viştea spunea...

Răspuns intuiţiei, perspicacităţii domnului Anonim: da, se vede de la o poştă, e evident că sunt complicele, atâta timp ascuns, al afacerii. Drept pentru care în fiecare zi primesc de la ICA,prin curierat rapid,300gr.parizer calitatea întâi, scăpat de la analize, un borcan cu fasole şi costiţă precum şi resturile dezosate de la un ciolan afumat, iar în zilele cu post-contavaloarea lor! Şi dacă tot m-am dat de gol, bine mâncat fiind şi dând din coadă ca un dulău, mai latru, în final, următoarea observaţie:vi se pare corect şi normal ca unei clădiri şi anexelor sale aflate în 2003 într-o stare demnă de grajdurile lui Augias, să i se aplice valoarea de piaţă a anului 2008, an, încă,aflat în plin boom imobiliar? Dacă da, atunci înseamnă că pe Hercule l-a luat apa şi povestea lui chiar n-are nicio valoare.Punct!

Augustin spunea...

Asta cu confiscările n-am rumegat-o eu prea în detaliu. Oricum, averea lui Dan Voiculescu nu e de 60 de milioane de euro, ci mult mai mare, deci nu cred că -i va fi confiscat sediul Antenelor.
Asta, in primul rând. Apoi, alea 60 de milioane se împart între cei 12 inculpaţi, că justiţia aşa a hotărât, că sunt 12 inculpaţi şi eventualele pagube nu le plăteşte doar un vinovat...

ioan vistea spunea...

Cu părere de rău, n-aţi înţeles sau nu vreţi să înţelegeţi nimic din fondul problemei. Asta pâlă la, cum am spus, hotărârea Curţii Europene care, veţi vedea, o să ne usture pe toţi la buzunare iar interioarele frigiderelor vor fi chiar o hologramă!

Anonim spunea...

ca de fiecare dată, noi ne arătăm imparţiali, doar suntem români, şi impacientanţi, dacă s-a făcut, întrebând în gura mare, de ce, iar dacă nu s-a făcut, cu gura şi mai mare, acelaşi de ce! Este culme, dacă avem înţelegere şi pentru cartonimsul( jongleria alba-neagra)fabricării milionarilor de pe plaiurile mioriticelor păscute de omoniscienţi!

Anonim spunea...

Domnu Vistea, n-am în dotare nici intuiţie şi nici perspicacitate, cu care să trag din toate poziţiile ! Spun ce văd şi de cele mai multe ori o fac cu mare regret, ştiind că e de-a surda! Priviţi spre vârful piramidei, nu vi se pare că e idem ca aici, la bază, unde suntem noi!
Şi-atunci, ca dânsa (ipocrita) fiind noi, oare de ce n-avem pace şi tot ne oţărâm de-aiurea ? De ce să nu mai luăm câte o gură de fând, în aşteptarea hotărârii Curţii Europene ? Parol!

Anonim spunea...

Domnu Vistea, punct si mai ce ?
Scalda lu Hercule,aruncat cu apa?
Doamne, ce frumos mai conversam, poate o punem de un book din ala de neuitat...
Mare dracie, cu neamaul asta de carcotasi !!!!