miercuri, 9 iulie 2014

Execuția

Am văzut azi-noapte Execuția, film german cu Klose în rol principal. 7-1 cu Brazilia, în Brazilia! Nici cei mai optimiști nemți, nici cei mai sceptici brazilieni nu s-ar fi așteptat la așa ceva.

De la aroganță la umilință nu e decât un pas, un pas de câteva minute. Brazilienii l-au făcut repede. Nici politicienii români nu trec de la Da la Nu și invers atât de repede, pe cât au trecut brazilienii - fotbaliști, antrenori și spectatori - de la orgoliul maxim la umilința cea mai de jos.

Lecția a fost îmvățată perfect, au trecut examenul cu succes. Bravo! În ultima jumătate de oră, nemții au fost aplaudați la scenă deschisă, 50 000 de brazilieni, cu lacrimi în ochi, însoțeau cu Ole! Ole! tiki-taka de la Berlin. La sfârșit, Scolari i-a îmbrățișat pe fotbaliștii nemți cu fair-play. Ba chiar învinșii i-au bătut pe umăr pe învingătorii fără drept de apel. Dincolo de fotbal, e o lecție de viață care m-a emoționat și m-a impresionat mai mult decât umilința din teren a brazilienilor.

2 comentarii:

Ion Toma Ionescu, Pasarea cetii spunea...

Nu ma mai chinui sa scriu si eu. Aveam in minte acelasi subiect. Ati prins atat de bine tot ce era de zis, vis-a-vis de aplauze...

Augustin spunea...

Măcar atât să învăţăm, să ştim a primi înfrângerile, nu doar victoriile...