marți, 6 mai 2014

În atenţia lui Dan Şova

La 6 mai 1994, deci exact acum 20 de ani, se ianugura tunelul de sub Canalul Mânecii. Eurotunelul are lungimea de 50,3 kilometri şi e construit la o adâncime între 25 şi 45 de metri sub fundul mării.

În atenţia lui Dan Şova care vineri după-amiază construieşte autostradă la Curtea de Argeş, sâmbătă la Băicoi, duminică la Carei sau pe unde-o mai fi în campanie electorală... Din vorbe, din planuri la conferinţe de presă, la întâlniri cu pulimea prin pieţe... Eurotunelul de sub Canalul Mânecii există, a fost construit, iar francezii şi englezii nici n-au ministere ale marilor proiecte! Meştere Şova, în locul dvs., aş sta închis într-un birou pân-ar răsări pe câmpie măcar un crâmpei de 30 de kilometri de autostradă. Pe urmă, sigur, puteţi să tăiaţi panglici din kilometru în kilometru!...

7 comentarii:

V.I.Leana spunea...

Augustin, eşti rău şi nedrept cu imberbul Şova, acest Keitel al hărţilor strategice pline de săgeţi şi tronsoane frumos colorate la scară mare cam de 1/1 milion.Şi-apoi, nu uita că ideea tunelului pe sub Canalul Mânecii, a fost, iniţial, un proiect al lui Napoleon căruia, iată, i-au trebuit mai bine de 200 ani pentru a se materializa. Aşa încât penibilul Şova şi încă câţiva după el, pot spune că sunt...în "grafic"!

Augustin spunea...

Dragă Ioane, Şova şi ai lui sunt în grafic mai abitir, că Împăratul Traian voia de acum aproape 2000 de ani să facă austostrăzi de-a lungul şi de-a latul României, mă rog,... Daciei. Şi autostrăzi din piatră cubică. Am o bănuială sumbră că Dan Şova - ca şi Radu Berceanu, ca şi înaintaşul lui Traian Băsescu, ca şi Anca Boagiu ca şi..., - va rămâne , cum se zice, încremenit în proiect.

Când vine la Curtea de Argeş, "imberbul" Şova declară senin că construieşte autostrada Piteşti - Sibiu prin Curtea de Argeş, iar când vizitează Braşovul,declară la fel de senin că autostrada va trece prin Ploieşti-Braşov-Sibiu...
Măcar să treacă dracului pe undeva, dar să se facă!...

Anonim spunea...

Domnule Doman, aşa va puteţi enerva, de parcă n-aţi şti cu cine avem de a face ! Corul bădăranilor, maestre, pe două voci, una la conducere şi alta în opoziţie . Ne cântă în draci, iară noi, noi muritorii, stăm cu gura căscată, uluiţi, zicându-ne în sinea noastră : că bine le mai zic, ai naibii de tricleţi !
Uitând că bădăranii cântă pe banii noştri, pe viaţa noastră, pe libertatea şi sănătatea noastră !
Halal, naţie !

Anonim spunea...

Domnule Doman, îmi fac mea culpa! Ştiam eu că focalizarea e cel mai păcătos procedeu prin care iliciovschi a urcat pe valuri, arătând cu degetul pe care al întinat idealurile ! Adică, totul, sistem, servicii, sunt în regulă, în afară de cârmaciul păcătos ! Asta a fost salvarea celui mai păcătoşit sistem care funcţionează bine merci şi azi. Iar când oamenii se uită mai crunt, atunci prind pe unul de umăr şi îl aruncă peste bord ! Ştiind bine că,după tragicomedia din 89, şi cel aruncat peste bord ( de atâtea ori i s-a întâmplat chiar lui ilici)este recuperat şi pus într-un loc şi mai bun! Dacă aveţi dubii la opinia mea, ia gândiţivă la poliţaiul care a ajuns şef la rutieră fără expertiză(!!!), adică, aşa cum funcţionează toţi cei care azi sunt NIMIC şi mâini devin specialişti în mari proiecte de ruinat o ţară, un neam... Mai ştiţi ceva de vânzare ????, pare să fie interesul naţional, la modă după 89!

Anonim spunea...

Vă propun un exerciţiu de perdictibilitate : luaţi suma cheltuită, zilnic, de stat pentru îngrijirea unui copil, puneţi, alături,pe cea afectată, zilnic, unui puşcăriaş concludeţi : al cui viitor e asigurat în Românica ?

Augustin spunea...

Al puşcăriaşului, desigur, fie că e nea Ilie de la magazie, fie că se numeşte Becali sau Năstase. Dar, eu cred că trebuie începută curăţenia în ţară cu sacrificiul acesta, cu întreţinerea costisitoare la răcoare a încă vreo 1000 de foşti miniştri, parlamentari, afacerişti veroşi etc.

Anonim spunea...

Ar fi un început, dar greu de urnit. Câtă vreme rahatul şi lucrul prost făcut nu au stăpân... De ce credeţi că se aude acel hă-hă-hă, sfidător ?