joi, 3 aprilie 2014

Dan Şova, un tâmpit dintre aceia

Ministrul Transporturilor Dan Şova este un tâmpit dintre aceia care construiesc seară de seară autostrăzi la televizor, ca demn urmaş al lui Radu Berceanu, Anca Boagiu ş.a. Şi minte cum clipeşte, cum respiră, cum inspiră/expiră să nu se sufoce. Că stai să te întrebi: ori este tâmpit cu acte în regulă ca bravul soldat Svejk, ori e tâmpit amator şi ticălos profesionist. Iată ce spune spilcuitul ăsta cretin la o televiziune:

"Ministrul Transporturilor a precizat ca, pentru cei mai multi dintre romani, suma lunara pe care o dau pe combustibil va creste cu cel mult patru lei, iar alimentele si serviciile nu se vor scumpi semnificativ. De asemenea, pentru cei mai bogati impactul va fi de maximum zece lei.

"Pentru 75% din populatia Romaniei impactul lunar al cresterii de cheltuieli pe consumul de combustibil este intre 60 de bani si patru lei, iar pentru 25% din cei mai bogati romani se situeaza intre cinci si zece lei", a explicat Sova".


Aşa se vede România de la televizor.

Acum să-i arăt eu cum e România reală.

Am în faţă două bonuri de benzină, de la aceeaşi staţie.

 Am alimentat de 100 de lei pe data de 27 februarie 2014, deci înainte de mărirea accizei. Am primit în rezervor 17,19 litri.

Am alimentat astăzi, 3 aprilie, după mărirea accizei, tot de 100 de lei şi am primit în rezervor 15,92 litri.

Cu aritmetica mea primară am făcut socoteala şi mi-a dat o diferenţă de 1,27 litri. Înmulţind benzina aceasta cu 6,28 lei/litru rezultă, măgarule Dan Şova, o sumă de 7,97 lei. Ei bine, eu consum, mergând la serviciu, 20 de litri pe săptămână. Deci, într-o lună consum scurt cu aproape 40 de lei mai mult.

A, dacă vrea Dan Şova să merg doar 15 kilometri pe săptămână, e cu totul altceva. Aia a făcut-o Ceauşescu, dar sperăm să nu ne întoarcem acolo.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cu sau fără voia Dvs, înaintea lui Bercea îşi are locul de veci TB, de pe când făcea autostrăzi pentru mineri !!!!

Augustin spunea...

De acord. Şi nu doar alea pentru mineri, dar şi cârpiturile în capul cărora era scris AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! Că tablele scrise costau mai mult decât lucrările de plombare propriu-zise.