vineri, 4 aprilie 2014

Cinci cărţi

Prietenul meu filosoful a publicat cu câteva zile în urmă o carte de filosofie, desigur. Dar, editorul i-a dat ca drepturi de autor doar cinci cărţi.
- Ce să fac eu cu cinci cărţi, mi se plânge, voiam să trimit şi eu la critici de filosofie, să scrie despre mine.
Atunci i-am făcut loc la un birou de lângă al meu, i-am pus acolo cinci mii de plicuri timbrate şi, timp de trei zile, a tot trimis cartea lui de filosofie la cinci mii de critici de filosofie din Arad, Avrig, Botoşani, Beleţi-Negreşti, Băicoi, Bicaz, Comăneşti, Curtea de Argeş, Crăcăoani, Craiova, Domneşti-Ilfov, Domneşti-Argeş, Domneşti, Dărăbani, Eşelniţa, Feteşti, Gheorghieni, Galaţi, Huşi, Horezu, Iaşi, Ineu, Ilia, Jimbolia, Limanu, Merişani, Nădlac, Orşova, Ploieşti, Pieleşti, Piteşti, Roman, Suceava, Turnu Severin, Turnu Măgurele, Turnu Roşu, Târgovişte, Uricani, Urlaţi,  Valea Călugărească, Zimnicea...
Şi criticii de filosofie au citit pe săturate şi le-a mai rămas de-au mai dus şi la anticariat.

5 comentarii:

V.I.Leana spunea...

Nu văd pe listă Sahara culturală numită Târgovişte! Se poate? Anticarii ca anticarii da' o să se supere gunoierii oraşului pentru că ei îşi pun mari speranţe în astfel de tipătituri şi lipsa lor le afectează dramatic productivitatea.

Augustin spunea...

Scuze, am reparat greşeala! Oraşul tău este alături de al meu, în rândul marilor focare de civilizaţie şi cultură.

Tudor Cicu spunea...

Tărgoviște?! Păi s-ar fi scris în revista LITERE: ”La mănăstirea Dealu, la mormântul în care odihnește capul voievodului Mihai Viteazu s-a auzit o voce ” Și, va trebui să fim mai atenți data viitoare cu difuzarea cărților noastre!

a fi spunea...

Cu mai mulți ani în urmă ne-am cunoscut în Iași, eu purtînd alt nume.În prezent public sub numele existent și pe buletin de arbatel filotheanu.Mergeam și încă mai merg în cîrje.O căutare simplă pe facebook îți va arăta poza mea actuală.Aștept un email și nr de telefon de-al tău pentru a-ți mai trimite alte mesaje și povesti unele și altele ! arbatel.

Augustin spunea...

Te salut! Nu am cont pe facebook si nici nu am de gand sa-mi fac. Poate vorbim altfel, pe mail. Adresa mea de yahoo e: augustindoman@yahoo.com