vineri, 14 februarie 2014

Singurul filosof băsist

Dl. Andrei Pleşu a scris zilele acestea un editorial intitulat Băsiştii. Un editorial filosofic, paradoxal şi oximoronic. De acolo aflăm că toţi cei care sunt împotriva USL sunt consideraţi băsişti. Cei care sunt pe faţă cu Băsescu sunt, desigur, băsişti. Dar şi ziariştii care-l atacă zilnic pe Băsescu sunt tot băsişti, unii negativi. Cei care-l laudă pe Băsescu, mai pe faţă, mai subtil, sunt băsişti; cei care nu-l critică vehement sunt tot aşa; cei obsedaţi pro, dar şi contra TB sunt cu toţii băsişti. Silogism vs. silogism!

Dar, dl. Andrei Pleşu care a scris o sută de editoriale cu băsişti ce e? Nu tot un băsist? Dincolo de faptul că i-a fost consilier la Cotroceni câteva luni, apoi l-a părăsit, apoi l-a apărat la referendumuri, rămânând obsedat de el, dl. Pleşu ce e? Un băsist, desigur, dar nu unul oarecare. Un filosof băsist, singurul filosof băsist, că Liiceanu nu se pune, el este pro-băsist, dar nu scrie o sută de editoriale despre marinarul de la Cotroceni.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hmmmm. Mi-aducm aminte ce răspuns a dat grăsuţul atunci când a fost întrebat de ce, la condiţia lui de mare disident, a acceptat să conlu- creze cu guvernul Roman pentru prosperitatea industriei româneşti înspre cota: fiare vechi şi deşert.
Zicea, don Andriuşca, nici mai mult nici mai puţin decât că a făcut-o numai pentru a se compromite definitiv şi pentru totdeauna... Se vede că nu a reuşit, dacă tot i se mai dă nemeritata atenţie...