sâmbătă, 7 decembrie 2013

Între excelenţe


Joi, 5 decembrie, la Hotel Central Parc din Turnu Severin, a avut loc o festivitate a Premiilor de Excelenţă Severin, ediţia a V-a, acordate de Primăria Turnu Severin unor personalităţi originare din Mehedinţi. S-au acordat premii la 12 categorii. La scriitori, au fost premiaţi Alexandru Boboc şi Dumitru Augustin Doman. Printre laureaţi s-a aflat şi senatoarea Ecaterina Andronescu, fostă ministru a Educaţiei. În mapa premiantă se afla trofeul şi un tablou cu caricatura laureatului executată de celebrul Ştefan Popa Popas, cetăţean de onoare al Severinului. Iată cum arată sussemnatul în viziunea faimosului caricaturist.

8 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

Felicitări pentru premiu şi, mai ales, felicitări că aţi intrat în vizorul maestrului Popas. Portretul nu-i rău. Peste ani se va vinde întreit. Mi-l amintesc, pe maestrul Popas, de la o celebrare a cetăţenilor de onoare, la Buzău, acum doi ani, unde a participat. Spunea că a fost anunţat de primarul Buzăului că a fost ales cetăţean al oraşului Buzău. "Ce beneficii am, din această investitură", a întrebat. Păi, cum i s-a răspuns, de loc de veci nu e, încă, cazul dar va vedea cum face cu transportul pe RATBz, gratuit. Aşa că, spunea, ironic şi cu umor, "am lăsat maşina la marginea oraşului şi am luat autobuzul, măcar să beneficiez de ceva, de pe urma investiturii, ca cetăţean de onoare ce sunt!"

Augustin spunea...

Mda, peste o sută de ani am să mă îmbogăţesc cu banii de pe portretul lui Popas! Ştiu, trebuie doar să am răbdare, şi tutun, până atunci...

Anonim spunea...

Tutun ar mai fi, deşi-l ucide acciza. Însă, Domnilor, de unde atîta Răb-dare?

Şi, iată cum mi se explicĂ grija că ce s-o fi petrecut cu extraordinarul glossator pe tema vidmei.
Răsuflu, deci uşurat şi-i doresc să devină cetăţean de onoare al tuturor localităţilor ţării, cu sau fără tării sau tiutiun - doar guleai să fie şi-o turbincă de Ivan uitată!
ÃŽn caz de nevoie...
Culai

Popa spunea...





Excelenta ,

Caricatura este perfecta.

Anonim spunea...

Hello, Excelenţă?
Hm! Sună al naibii de bine ! Păcat numai de pustiul dimprejur. În care
nu se mai află nimeni care să audă!

Augustin spunea...

Mda, sună ca gâdilătura măgarului de care vorbea Arghezi!...

Petruţ Pârvescu spunea...

Felicitari!

ștefan s. spunea...

Felicitări pentru premiu, dle Augustin!...Si portretul e perfect!
Zile frumoase vă doresc!