joi, 21 martie 2013

Ciudatul animal marin

Astăzi e ziua internaţională a poeziei. Hm! Adică a acelui ciudat animal marin care trăieşte pe uscat şi visează să zboare! ca să-l cităm din memorie pe Carl Sandburg. Aştept veşti de la Paris, unde probabil n-o să am vreodată posibilitatea să călătoresc şi unde a început astăzi Salonul Cărţii, cu ţara noastră invitat special. Salon la care mai mulţi scriitori s-au răzgândit în ultimele zile să mai participe, deşi erau invitaţi oficial. Pentru a-i impresiona pe francezi, scriitorii români le prezintă, înaintea cărţilor lor, năravurile şi moravurile balcanice. Cu justiţia, cu MCV-ul, cu democraţia noastră, cu romii văcsuiţi n-am reuşit să-i câştigăm pe fraţii noştri de gintă latină. Scriitorii noştri vor încerca, iată, cu moravuri de provincie din Balcani. Poate aşa!

2 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

Un strigoi bântuie liber prin PDL: ăla e sindromul Anastase. Era firesc, aşadar, să iasă prost la numărătoarea ciocănitorilor din PDL. O singură nedumerire ne încearcă: La prima numărătoare blonda care făcuse noapte albă prin hoteluri, în goană după votanţi, cu trompă de elefanţi (a spus-o chiar Blaga, la finalul cuvântării), avea 2013 adepţi votanţi, iar după contestaţie a mai apărut unul, deci în total 2014. Gurile rele spun că pe calea cotrocelu-romexpelu, o fantomă cu chelie şi suceală în privire, a mai introdus un vot în urnă, care n-a fost de ajuns, vârând pe toată drăcimea din sală, în fierbinţeală. După cuvântarea cartofului fript, ieşit învingător, cică, o hăhăială sinistră a plutit pe desupra sălii: „Eleno, treci pe la mine diseară, că-ţi dă tata un (p...ar)tid cum n-ai mai văzut şi care te calmează o bună bucată de vreme”. Unde dracu era popimea şi dăscălimea, să fi dat cu busuioc, să fi vânturat funiile cu usturoi, că era momentul să scăpăm de acest strigoi. Uite cum s-a scris istoria din 23 martie 2013 şi am mai ratat încă o şansă.
P.S. Teama noastră, e că s-ar putea linişti Elena,troiţa din Mioriţa şi, ar face o "alianţă" din aia încrucişată şi îmbârligată, şi cu duşmanul opozant al metodei hoteliere, bune de ventuze între picere, şi ce drac vor mai da, că naiba o să se aleagă de ţărişara noastră scumpă şi dragă. Păi, nu?

Augustin spunea...

Domnule Cicu, în timp ce dvs. comentaţi aici, eu scriam deja o altă tabletă. Acolo ne întâlnim în opinii. Să vedem partea bună a nebuniei de la ROMEXPO: poate că se vor mânca între ei până va dispărea PDL-ul de pe scena politică şi se va face puţină curăţenie...