vineri, 23 noiembrie 2012

Aşteptându-i pe barbari

Preiau un titlu celebru. O spun pentru a nu fi acuzat de plagiat.

Burniţă, toată ziua. Ăsta să fie motivul, mă întreb, pentru care domnii candidaţi la Senat, la Camera Deputaţilor, să nu apară pe stradă şi să-mi ceară votul? Hm! Eu am citit, toată ziua, am scris, am gătit o fasole bătută şi o ciorbă de peşte, dar cu ochii tot la poartă: or veni domnii aceia graşi şi frumoşi să mă îndemne să merg duminică, 9 decembrie, la vot. Nimic! Iar eu voiam să le spun celor de la USL că-i voi vota, fiind răul cel mai mic, dacă-mi vor spune cinstit ce-au făcut cu votul meu de la referendum din 29 iulie; altfel - nu!

Tot aşa i-am aşteptat şi pe cei de la PDL, mă rog, ARD, pe care voiam să-i întreb: Bine, votul meu contează? Sau, altfel zis, e bine să mergi la vot, e un gest cetăţenesc? Atunci de ce astă-vară mi-aţi spus că a vota nu e democratic? Acum e democratic? Când e democratic să mergi la urne şi când nu? Scrieţi dracului un ghid al alegătorului să ştim ce şi cum!

Ce campanie este asta? Nu trece candidatul decât pe la cârciumă să-i cinstească pe cei deja cinstiţi? Ei?!


2 comentarii:

v.i. Leana spunea...

Augustin, cu un titlu ca "Asteptandu-i pe bărbari!", in sensul de "bărbieri", rezolvai foarte simplu "litigiul" cu Kavafis. Si-apoi,cu nasul lor fin, or fi mirosit ca ai gatit fasole si asta, stii bine, nu prea mai e trendi cam de multisor pe mesele baietilor "subtiri". Data viitoare sa scrii ori sa dai sfoara ca gatesti "laba de urs impaiat servita in bereta de marinar esuat"! Cu succes garantat!

Augustin spunea...

Da, da, e o idee. Labă de urs, beretă de marinar pişat pe el, mă rog... eşuat...tot aia!