marți, 16 octombrie 2012

Iorga şi (b)oier Becali

Este arhicunoscută disputa din Aula Parlamentului dintre Nicolae Iorga şi Brătianu, în care savantul i-ar fi zis liderului liberal: "Ce pot învăţa eu de la un inginer ca dumneata?" Replica a fost promptă: "Măsura, domnule Iorga, măsura!" Hm! Aşa era. Enciclopedistul Iorga, omul cu cea mai prodigioasă memorie din lume, istoricul strălucit, scriitorul, omul politic avea de toate, mai puţin măsură.

Parcă-l văd apărând în 2013 pe Brătianu în plenul reunit al celor două Camere. Iar oierul, vreau să zic boierul, senatorul liberal Gigi Becali se va întoarce spre el şi-i va zice: "Ce să învăţ eu de la tine, bă hahaleră?!" Iar bătrânul Brătianu se va uita la el, va da din umeri şi va răspunde timid: "Nimic, domnule Becali, nimic nu poţi învăţa de la Brătianu. Întreabă-l pe profesorul Crin". Dar, Crin îşi va face somnul de frumuseţe în biroul lui cât palatul de la şosea al oierului.

2 comentarii:

Popa-bancuri spunea...


La plecarea din România, spaniolii au fost întrebaţi de reporteri:
- Ce credeţi despre civilizaţia din România ?
- Credem că ar fi o idee bună

Tudor Cicu spunea...

Tot un banc:
De mic copil, lui Becali îi plăcea să piardă timpul mulgând oile. Odată, maicăsa l-a strigat, foarte supărată, pe băiat:
- George mamă, mai pune şi tu mâna pe cartea aia... şi fă nişte cornete, că nu mai avem în ce pune seminţe pentru vânzare!