duminică, 5 august 2012

Un dictator de carton

Vai de capul nostru! Nici dictatorii nu mai sunt ce erau odată! Căutăm în zece secunde pe net, deschidem procesul lui Ceauşescu, coroborăm cu ce ştim din relatări şi ce aflăm? Că dictatorul veritabil, creatorul Securităţii şi cel ce hotăra chiar şi ce versuri să-i dedice Adrian Păunescu Poetul Minune, plus la ce oră să se culce bărbatul român cu femeia lui,  Nicolae Ceauşescu a fost abandonat de ferocii securişti pe un drum judeţean din Dâmboviţa. Iar la proces tuna şi fulgera despre mascarada de proces şi de lovitura de stat cu agenturili străine. Şi, culmea, chiar avea dreptate. Şi lovitura era autentică. Legat fedeleş el, odiosul, împreună cu sinistra sa soţie ("sunteţi ca şi copiii mei!"), duşi 25 de metri până-n curte, au fost ciuruiţi ca la Verdun.
Asta era la Crăciun 1989.

Dar la Schimbarea la faţă a Domnului din 2012, cum arată dictatorul scos din Palat? O parodie de dictator. Umblă toată ziua la volanul unui Logan gri (deşi legea zice că n-are voie, gărzile plătind cu puşcărie pe viaţă în caz de), vine la un sediu de campanie, se pune cu spatele la un gard (nu la zid, că nu mai e pedeapsa cu moartea) şi perorează ca şi primul dictator, cel adevărat, despre lovitura de stat. O singură nuanţă: nu pomeneşte nimic despre agenturi! De ce, oare? Şi mai ameninţă primarii, miniştrii şi pe cetăţeni laolaltă cu închisoarea. El, cu tricou albastru şi cu spatele la gard, pe de o parte, şi o ţară de puşcăriabili, de cealaltă. Ochiul cel mare i se închide de nervi, iar cel mic i se face bulbucat cât ceapa de Basarabi.

Un jalnic dictator de carton, un Căpitan ameninţând un popor care nu mai are capacitatea intelectuală să-l înţeleagă.

Victoraş, ai grijă de fete!

7 comentarii:

Popa130 spunea...

Salut prietene

Ciudat dar adevarat :

cand m-am trezit azi -dimineata,
independent de vointa mea,
in capul meu se derula continuu , la nesfarsit chiar si acum o voce cu urmatoarea fraza :
" Victoras sa ai grija de copii" .

Acum citesc la tine pe blog aceeasi ... .
Oare sa .... ?

Augustin spunea...

Aşa mi-a zis şi mie unul pe stradă, că istoria e ciclică şi că dictatorii cad şi ei după o spirală...

i.v. Tallin spunea...

Imi place ca aveti premonitii aproape simultane. Sa fie intr-un ceas, intr-un vis bun! Cu rectificarea: Vasilica, sa ai grija de copii!
PS.- Copia de carton a dictatorului cel mare este un farsor si un latrau in spatelele caruia se afla o fleandura, o carpa de om. Daca, prin absurd, ar avea in fata perspectiva plutonului de executie, sunt absolut sigur ca s-ar fi tarat in patru labe si cineva ar fi trebuit sa-l mane fortat la zid. Uitati-va cum se comporta azi in fata unei executii nemeritat-democratice : 7.46o.000 de cetateni l-au "ciuruit" la vot si nesimtitul, nerusinatul nu simte nimic, ba isi plimba tovalul, cum zici, in Logan.

Augustin spunea...

Mie îmi trebuie o tonă de distonocalm.
Soacra mea zice: "A slăbit, săracul".
Ies, in curte, iar un văr: "El o fi plătit pe perioada în care e suspendat? El din ce trăieşte?"
Un vecin: "Uite, domnule, ce-au făcut din el! Mai are puţin şi plânge. Se roagă de ei să nu-i bage în puşcărie! Şi umblă cu Loganul, ca orice zidar din cartier!"
Mai am puţin şi mă apucă şi pe mine plânsul: "Dragă Stolo!..." adică "Dragă Băse, mhî-mhî..."

acelas i.v. spunea...

Cand cineva ajunge "de plans" in halul asta,atunci nici macar presedinte de scara, la bloc, n-ar mai fi de pus. Vecinii si-ar da cu parul in cap unii altora, aragazele ar sari in aer, canalizarea ar da pe afara,s-ar coscovi9 varul peretilor dupa care locatarii vor constata ca preşul de bloc a fugit cu banii de intretinere!!

Iosif spunea...

Soacra ta are dreptate
I-a scazut burta .Saracu.

Basescu lupta eroic ca la Plevna.

Observam ca e Specializat in toate armele : cu o armata fricoasa care se piteste prin tufe ,el trage cu mitraliera, cu tunul , lupta la baioneta , da cu pietre, cu ţarana, rage ca diavolul tazmanian iar in momentele cand inamicul-si linge ranile pune mana pe pusca cu luneta . In pauza de masa se implica direct in razboiul psihologic folosond in avantajul sau mediul inconjurator cum ar fi curvulitele din presa, dornice ca cineva sa le laude ce pizda stramta au ele, ce tari au fost profesorii lor acum imbuibati deopotriva pizde borsite si puli care nu s-au mai sculat demult.

Popa spunea...

Hai Mona Pivniceru !

abia astept sa te vad ministru