duminică, 19 august 2012

Preşedintele Republicii Autonome a Secuimii

În week-end, dl. Traian Băsescu a ieşit din vila Lac 3, s-a uitat pe cer şi a înţeles că vremea se anunţa frumoasă. A dat cu zarul şi-a ales să pornească undeva spre nord. Cu totul întâmplător s-a oprit la Covasna, pe Valea Zânelor. Zâne? Elena, Monica, Anca, Sulfina, Roberta, Raluca?... Aş! Mai curând Ildiko, Gyongy, Erzsebet, Zsuzsana!

Cu totul întâmplător, a aflat că maghiarii de pe-acolo au şi un judecător la Curtea Constituţională. Şi, ce coincidenţă, atunci şi-a dat seama şi că secuii sunt democraţi, adepţi convinşi ai stabilităţii politice, nu ca ăia şapte-opt milioane de români...

Dar, în timp ce dl. Băsescu se odihnea, prin zonă trecea, întâmplător, desigur, dl poet Kelemen Hunor care declara aşa într-o doară că doamna Constituţie a României va fi amendată şi că Ţinutul Secuiesc îşi va câştiga autonomia...

Din toate coincidenţele de mai sus, coroborate cu declaraţia dlui Băsescu că n-are emoţii la decizia de marţi a Curţii Constituţionale, eu înţeleg că marinarul şi-a găsit deja un job. Nu, nu căpitan pe Biruinţa sau pe Argeş, navele acestea umblând acum probabil sub pavilion panamez, ci mai curând de preşedinte al viitoarei Republici Autonome a Secuimii.


2 comentarii:

ecrire et delire spunea...

să fie acolo la ei!
pe mine însă treaba asta m-a mâhnit peste măsură: adică să te duci tu la Covasna, preşedinte al românilor care îţi spun democratic că nu îi mai reprezinţi, şi să mulţumeşti maghiarimii că e alături de tine, asta zău că e strigător la cer!
nu ştiu cum o fi aşa ceva, dar Istoria nu iartă!
ptr prima oară în viaţa mea, simt că revolta mi se transformă într-o adâncă tristeţe!

Ioan Viştea spunea...

Excelenta observatie, nimic nu mai e de spus in plus. Pentru textul postat sunt deja fan al... delirului!Bravos!