joi, 23 august 2012

Cât costă un vot cât şapte milioane de voturi?

Doamnă Aspazia,
Ce robă frumoasă aveţi! Doar ici-colo, prin punctele esenţiale, se văd nişte pete: roşii, negre, căcănii. Multe sunt din tinereţe. Ei, vremuri revoluţionare, tovarăşă Ana!

Doamnă Aspazia, nu sunt curios din fire, dar acum mă neliniştesc nişte întrebări al căror răspuns e la dvs. şi numai la dvs. De pildă, sunt curios cum v-a fost indusă în două săptămâni...asta, cum se numeşte... conştiinţa cu care aţi votat pe 21 august. A fost dureros? Mai dureros decât la Securitate când aţi fost racolată? Am citit în presă că n-aţi turnat de plăcere, ci obligată. Asta vă face cinste; au fost foarte mulţi zeloşi care au turnat de drag. Dar, eu sunt curios cum a decurs concret toată tărăşenia din zilele trecute. Aţi declarat că nu vreţi să faceţi puşcărie. Vă cred, parcă cine vrea?! Aţi mai scăpat o dată, scrie Scânteia, aţi scăpat, iată, şi acum. Felicitări! Dar, comisarul de la 2012 era bărbat, era femeie bărbătoasă? Şi era mai dură de pildă decât ofiţerul de legătură de la Securitate?
 Bun, şi după ce aţi fost convinsă să votaţi pentru revenirea la Cotroceni a lui Traian Băsescu, cât vi s-a promis? Sau ce vi s-a promis? Eu mor de curiozitate să ştiu cât costă votul dvs. egal cu şapte milioane de voturi ale noastre, ale celor care am mers ca proştii la secţiile de votare. Încerc să-mi închipui, de pildă, cum e răsplătit Ion Cristoiu. Probabil că pentru o emisiune de la B1, în care-i ridică mingi la fileu marinarului suspendat, câştigă salariul mediu din România pe un an. Tot aşa pe un articol în EvZ. Dar, el dă din gură acolo două ore seara, sau dă vesel din pix, fără să mişte lucrurile decisiv. Însă votul dvs. a fost ca un baros în moalele capului la şapte milioane de români în acelaşi timp. O adevărată bombă de la Hiroşima. Dar dacă acestei bombe am supravieţuit, nu cred că voi scăpa curiozităţii de a şti cât costă votul dvs. care a schimbat cursul României pentru doi ani. Nu mă mai fierbeţi doamnă Aspazia, tovarăşă Ana, spuneţi o dată cinstit cât costă un vot cât şapte milioane de voturi!

2 comentarii:

ioan viştea spunea...

Excelent text! Bine tintit, bine scris! Apropo, Augustin, ai vazut-o pe ţaţa Ana cand isi ridica si-si da peste cap poalele pe treptele CC? I se vad budigaii pictati numai cu ochi albastri. Securitatea i-a facut pe unii "oameni". I-a luat de la coada vacii, de-acolo de unde ar fi trebuit sa manance azi o pensie de ceapist si i-a scos in lumea mare a ticalosiei. Halal si amar de noi!

Augustin spunea...

Nu trebuie să ne mai dăm de ceasul morţii, Ioane. Securitatea conduce încă România, după 23 de ani. Dacă marinarul vrea să ne facă în ciudă, ne va îngropa pe toţi, va conduce ţara asta ca pe un vapor în derivă cât vor vrea muşchii lui, până la 97 de ani. Dacă are de partea lui securitatea, procuratura (n-am zis parchetul), pe baschetbalista aia nenorocită care n-a învăţat nimic din lecţia, de pildă, a lui Victor Stănculescu, omul de casă al lui Ceauşescu, aşa cum este ea a lui Băsescu. Cum dracu' se nasc unii pentru a fi o viaţă slugi fidele unor nenorociţi cu apucături de tirani?