marți, 3 iulie 2012

Republica lui Caragiale

O, Marin Sorescu! Ca să te parafrazăm, România n-a existat. A existat doar o ţară la o margine de mare, cu munţi ce aur poartă, fluviu, câmpii, păduri, lacuri, peşteri şi cascade, totul de vis! Şi au mai existat nişte politicieni, câtă frunză şi iarbă, care, după ce au vândut pe nimic, pentru noi, pe totul pentru ei, petrolul şi gazele şi cuprul, uzinele, fabricile şi combinatele, şi după ce au depus munţii de bani în băncile elveţiene, au trecut imediat la lupta politică. Şi s-au luptat din zori şi până-n înserat nu în săbii, nici în trântă dreaptă, doamne fereşte, că nu sunt luptători de greco-romane, şi nici în duel cu pistoalele. Nu, ei s-au atacat în justiţie, s-au băgat unii pe alţii la puşcărie sau măcar au încercat. Apoi, o dată încheiat şi jocul ăsta de-a libertatea şi închisoarea, au ajuns la forme de luptă politică mai subtile. Acuza de plagiat e una dintre acestea. De pildă, la ora 19,00, ministrul depune jurământul, la 19,30 e deja plagiator, iar la 20,00 e la TV, nu atât să se apere, cât să acuze la rândul lui pe adversarul său politic că a plagiat. Sunt acuzaţi că au plagiat în teza de doctorat şi cei care nu sunt doctori. Dar, nu contează, dacă şi-ar fi dat doctoratul sigur ar fi plagiat.

Da, Marin Sorescu, România n-a existat! A existat doar o ţară la o margine de mare plină ochi de politicieni care se bat în plagiate. Şi pentru că trebuia să poarte un nume, i s-a zis republica lui Caragiale.

5 comentarii:

Iosif spunea...

Domnul Doman,

Va rog sa verificati Dvs.,
daca eu o fut acum pe elena udrea
inseamna ca e un plagiat ? ;
in contextul in care a mai futut-o si altul inainte ?

Asta, doar asaa... , nu doar de doctorat , dar nu vreau sa devin incompatibil.

Geta Systems spunea...

Iosife :
daca o futi politic n-ai nici-o treaba,
daca o futi ca Traian Basescu ,Ai grija si la expresii si igneli si la limba - poate Traian s-a exprimat si oral- nu poti sa sti ,sa pui intre ghilimele si sa notezi in josul paginii , altfel e curat plagiat; pentru ca in Romania existenta plagiatului se stabilește pe baza de asemănări și nu de deosebiri.

Ai grija si la buna conduita : sa nu falsifici rezultatele orgasmelor
sau sa-i bagi degetele in pizda, iar daca te plateste sa nu iei banii.

Orlando spunea...

Eu vreau sa o fut pe Roberta A-nastase dar ma tem ca ies d-acolo cu pattru coaie numarate iar scepticii m-ar supune oprobiului public cum ca as mai avea poate o alta pula infipta-n cur.

ioan viştea spunea...

Pe cat de porcos pe atat de fals este autodenuntul. Ei, daca i-ai fi copiat averea, tupeul, spiritul de parvenire parca te mai incadrai in profil.

Augustin spunea...

Nu e vorba de plagiat. Este vorba doar de alternanţă la sex la nivel înalt.