joi, 12 iulie 2012

Două statui controversate

Căldură mare!
Două statui sunt controversate în aceste zile fierbinţi: Traian de pe scările Muzeului de Istorie, cu lupoaica în braţe şi Traian de pe scările sediului de campanie cu puiul de dac în braţe. Despre ambele statui se spune că eroii sunt în poziţii nefireşti, că braţele parcă sunt desprinse de pe lupoaică, respectiv de pe micul dac. Apoi, că proporţiile... În sfârşit, că împăraţii ar avea - iertaţi-mă! - puţa mică... Până aici, defectele sunt aidoma.
Dar, există şi diferenţe semnificative. Cică, spun esteţii, în cea de-a doua, în cea cu puiul de dac stând parcă pe oliţă, împăratul Traian spune, cum să zic, multe prostii: că întoarcerea la popor este o legitimare a totalitarismului, că el nu-şi apără scaunul, ci pe însăşi doamna România, el confundându-se cu ea, desigur, că el vrea să câştige ţara înpoi, cu aurul, cuprul, gazul de şist cu tot, ca să le vândă el... Şi mai zic criticii de artă, că-i lipseşte statuii fundalul ocupat în mod obişnuit de femei, femei încarnate în muze una şi una: Elena (din Pleştroia), Roberta (republicana din Ploieşti), Anca, Monica, Raluca... Hm! Pe unde şi-or mânca ele piersicuţele şi şi-or sorbi apa plată cu lămâie?

5 comentarii:

Popa130 spunea...

Prea-cinstitul-Basescu si Constitutia ; Interlopul si Prostitutia.

I.V.Tallin spunea...

Text excelent dar unui domn din Sibiu, f.elevat,tanar si cam neted sub freza, cica liberal fara contemporani pe masura, ar putea sa-i inspire, ca maestru al reflectiei carcotase,urmatoarea observatie: daaaa, statu-i controversat(e)!!!

V.I. Leana spunea...

DAD, pe surse se zice ca in urma discursului lui Antonescu, Baros(o) i-ar fi spus Presedintelui consiliului European urmatoarele : Herman, in apa "tare" in van rom pui!!!

Anonim spunea...

Teteo pă tine te egzecută PSD și te superi pă Băse ! Curat murdar coane miticăăă

Augustin spunea...

Mă execută toţi, stai liniştit. Dar în 40 de ani de serviciu singurul care ma trimite acasa, timp de un an, fără niciun ban este marinarul veneric. Acum ma lupt, sigur că inegal, ca un prost, cu marinarul. După ce vom scăpa de el (dă, Doamne!), mai vedem.