joi, 19 iulie 2012

Dacă e luni, Ponta a plagiat!

Cum veţi vota la referendum pe 29 iulie? Hm! Asta e întrebare?

A plagiat sau nu Ponta teza de doctorat? Aceasta este întrebarea, un fel de a fi sau a nu fi. Iar aceasta nu este o problemă de ghilimele, note, bibliografie. Nu, e o problemă de un complex de factori: politici, meteorologici, social-economici etc. După cum urmează.

Dacă e luni şi dacă e caniculă, cam toată lumea este de acord că Ponta a plagiat. Asta pe la prânz, că mai pe seară, când dă răcoarea, părerile sunt deja împărţite.

Marţi, cum benzina se scumpeşte la PETROM şi la ROMPETROL, aflăm pe surse că premierul nici gând să fi plagiat. Lipsesc nişte ghilimele pe ici, pe colo, dar aşa mai cad ele, dar sigur n-a plagiat.

Miercuri, imediat după răsăritul soarelui, "Evenimentul zilei" dă sigură ştirea că faimoasa Comisie de Etică a decis că lucrarea e plagiată. Dar "Jurnalul Naţional" dă şi mai sigur verdictul aceleiaşi Comisii: Ponta n-a plagiat. "Gândul" zice că e aşa şi aşa şi în concluzie să le fie ruşine celor din comisii, primului ministru, lui Adrian Năstase, Dacianei Sârbu şi tatălui ei şi în general useliştilor care nu se mai satură... Cum Dinu Patriciu abia a ieşit din sala de judecată şi procurorii au cerut pentru el 20 de ani de închisoare, că trebuie să arătăm UE că noi condamnăm nu ne jucăm, ei bine, atunci "Adevărul" zice că Ponta a plagiat, dar nu chiar radical, ci aşa, mai cu moderaţie.

Joi, Leana lui Gheorghe al Marghioalei din capul satului a auzit de la Anica lui Guşătoniu de pe uliţa mare că Ponta a plagiat şi că Traian Băsescu trebuie votat cu NU sau cu DA, că nici nu mai înţelegi nimic... Până seara, se formează două tabere de câte cinci milioane şi ceva de oameni, 51 la sută pentru plagiat şi 49 împotrivă. Sau invers. Dar, seara lucrurile se lămuresc, e adevărat că mai spre miezul nopţii. B1 TV a hotărât că a plagiat. Antena 3, cu specialiştii ei, a dat verdict că NU. Ei, dar specialiştii de la Realitatea TV au adus dovezi indubitabile că a plagiat, dar şi unele la fel de indubitabile că nici gând de plagiat. OTV dezbate mult după miezul nopţii, demonstrând influenţa plagiatului lui Ponta asupra dispariţiei Elodiei. La întrebarea de pe ecran Sunteţi de acord că Ponta a plagiat şi Traian Băsescu trebuie să-şi dea demisia? 137 568 765 de telespectatori au răspuns cu DA şi 321 765 439 au răspuns cu NU, ceea ce arată că lucrurile sunt clare, mai ales că votingul continuă.

Vineri dimineaţa, lupta politică se ascute. Toate blogurile iau foc. Ponta a plagiat pentru că n-a folosit ghilimele. Altele zic că premierul n-a plagiat pentru că n-a folosit ghilimelele, dar se poate şi fără. Unii zic că. Alţii contrazic că. Unii îl acuză că a plagiat, dar nu e dictator. Alţii că a plagiat şi că trebuie să nu-şi dea demisia. Cei mai mulţi că n-a plagiat, dar că ar trebui să se întoarcă la Dacia, la Daciana lui, ca şi Traian Băsescu la Elena lui de la Cotroceni...

Sâmbătă, toată lumea e cam obosită şi mai puţin vehementă. Ponta ar cam fi plagiat, dar marinarul ne-a tăiat salariile şi a minţit, aşadar, în concluzie...

Duminică sunt multe mitinguri electorale, deci e linişte dinspre comisiile de doctorat şi de etică şi echitate capitalistă. Dar, ţara abia aşteaptă cu sufletul la gură să vină luni dimineaţa, nu să plouă sau să se ieftinească benzina, ci să ne lămuzrim dracului o dată dacă Ponta a plagiat sau nu.

8 comentarii:

ecrire et delire spunea...

până la urmă, ca să înţeleagă şi ţaţa leana şi ţaţa anica: duminica ailaltă, votăm că da sau votăm că nu? ăştia ce zic? se hotăresc? că dacă e da şi aflăm că e nu, zău că mi-ar părea rău! dar nici să fie nu şi să aflăm că a fost da, iar nu găsesc că ar fi mare folos!
e fix ca-n ţara aia de era obiceiul la oameni să fie toate pe dos!

Augustin spunea...

Da!
Sau nu!

Popa130 spunea...

Daca a plagiat sau nu, Andreea Pora este cel mai in masura sa spuna.

La B1 TV unde Colonel Turcescu a pus la dispozitie si un hardau cu cacat, vorbitorii sa-si unga gura pentru a reduce cat de cat frecarea intre falci, Andreea Pora a explicat răspicat : " este plagiat cu copy-paste " .

"Ca sa nu fie plagiat, Textul trebuia pus intre doua labii mari si nu orice labii penibile ci unele de la o pizda mare si incrancenata si de bun-simţ
in acelasi timp ,greu de gasit dar asta e ce trebuie la mediul nostru academico-politic, adica ceva ce nici eu nu am . Labiile mele sunt susceptibile ca ascund un vagin riscant pentru coitus captivus iar ascunderea acestui adevar ar fi un afront adus statului de drept dar doar atat, in rest nici o pula cu motor de cautare n-ar putea gasi vre-o asemanare a pizdei mele in complexitatea ei cu o alta , cu exceptia unor chestii de subsol, ca sa zic asa, dau ca exemplu aici paduchi lati si nu mai stiu eu ce"

Andreea Pora a mai aratat si faptul ca doar anumite puli pot intelege si recunoaste ce vrea ea sa spuna ; adica pe intelesul tuturor : este de neimaginat sa pui o labie la pagina 15 si pe cealalta la pagina 55 asa cum a facut Ponta cu ghilimelele . Andreea Poara a mai precizat ca Theodor zu Guttenberg ar fi putut ramane ministru apararii germane daca ar fi tinut cont de teoria ei

Popa 130 spunea...

Desigur Ponta a plagiat - O spune si Andrei Plesu care exerseaza acum pentru a scrie Apocalipsa la Minima moralia.

Astfel Traian Basescu este sarea absolutului iar implinirea legii morale este sa dam gust retetei pedeliste si sa o eliberam de "entropia unui legalism dietetic" prin sporirea puterilor CCR .
Asa ca totul sa fie schimbat cu pilda si modelul personal al lui Traian Basescu, iar discursul etic devine discursul mincinos a lui Traian Basescu motivat de ontologia fundamentala dobandita in cei 8 ani de presedintie.

Daca l-am iubit pe Plesu la vremea Minimei moralia , acum mi-am pierdut puterea de a-mi mentine aceleasi sentimente .

Ai dreptate domnul Plesu acum inteleg ce vroiai sa spui cu " Legea morala nu e impersonala ... ea este adaptare libera la exigentele universului ... "

Acum inteleg domnule Plesu. Dumneavoastra v-ati adaptat ca un magnet revenind sa sustineti un sistem condus de Traian Basescu v-ati adaptat intr-un mod egoist pentru cativa firfirici sau poate mai multi .

Ar trebui sa ma destept si eu acum si sa spun ,citind la vremea asta cu alti ochi din Minima moralia , si spun : MA CAC PE COMPILATIA TA FACUTA IN MINIMA MORALIA , domnule Plesu, am luat plasa.

Augustin spunea...

Părinte, puţin respect! Vă rog să nu folosiţi cuvântul firfirici când vorbiţi de dl. Pleşu. Dacă e adevărat că orice om are un preţ, ei bine, preţul domnului Pleşu nu se măsoară în firfirici, ci, e-he...

Anonim spunea...

Părinţele, de ce clistiru' meu eşti aşa de cătrănit, că doar nu ţi-a şterpelit Pleşu mamudeaua din cădelniţă ! Mai bagă ceva despre labii, că bine te mai împinge Sersea la buruienoase luxoase !

P.s. Şi mai dă şi mneata câte o binecuvântare, că ne uscă vipia şi rămânem onirici ca Dom Mitică sculă mare !

ioan viştea spunea...

Draga Augustin, iti inteleg tacerea, frustrarea, imensa dezamagire care ar fi putut foarte bine sa faca subiectul unei postari cu titlul "Daca e luni, e jale!" Totusi, va trebui s-o luam de la capat si sa nu slabim linia de ochire!

Augustin spunea...

Dragă Ioane, am fost 11 zile în vacanţă.M-am întors acum o oră.Începem să publicăm aici, deocamdată.