duminică, 15 iulie 2012

Colonelul Cristoiu n-are cui să-i scrie

Să nu-l mai plângem pe Traian Băsescu. Sigur că dacă pe 29 iulie va fi demis de poporul la care s-a întors (cu spatele) de multă vreme, iar acum se întoarce vrând-nevrând, ei bine, va pierde nişte privilegii la care-i dădea dreptul doamna aia pe care-o tot violează, Constituţia: vilă de protocol, maşină cu şofer, secretară şi gardă de corp, plus 75 la sută din salariul de acum. Să nu-l mai plângem însă, că nu moare el de foame, a fost strângăreţ.

Mai bine să-l plângem pe Ion Cristoiu. Este pe punctul să-şi piardă obiectul adoraţiei, deci şi sinecura de colonel. O dată cu astea, îşi pierde văzând cu ochii şi uzul raţiunii. Din 1989 şi până mai acum doi ani era un fel de oracol din Găgeşti. L-a tocat ani întregi, seară de seară, pe Traian Băsescu la Antena 3, că n-au rămas nici fulgii din el. Apoi, ca Toma Pahonţu din Gorila lui Rebreanu, a trecut de partea cealaltă a baricadei, s-a făcut vajnic apărător al marinarului, fiind de altfel recompensat cu gradul de colonel. Să mori de râs! Fac un exerciţiu de imaginaţie şi  încerc să mi-l închipui sosind dimineaţa în faţa unităţii militare, primind raportul şi dând ordine, cu cascheta căzându-i pe ochi. În ultima vreme analizele lui sunt de doi bani, spune banalităţi într-un ritm îngrijorător. Nu e cu nimic mai breaz decât pupilul său Dan Andronic. Ba, şacalii tineri de la Ev.z. speculează situaţia mult mai bine decât el.

Dar, se pare că a schimbat macazul cam neinspirat. Tocmai i se trage preşul de sub picioare idolului său. Sunt curios cum va scrie, cum va analiza Cristoiu prestaţia lui Traian Băsescu întors la Cotroceni câştigător la masa verde. În cazul în care se va întorce. Dar, dacă Băsescu e scos pe tuşă, despre ce va mai scrie Cristoiu? Se va întoarce la Antena 3? Pe dos decât colonelul lui Garcia Marquez, colonelul Cristoiu n-are cui să mai scrie. Jalnic!

5 comentarii:

ioan viştea spunea...

In lumea de circari a analistilor cu obrazul rupt in fund,spectacolul mediatic are intocmai incarcatura si semnificatiile butaforiei, a blufului liber consimtit de actori si spectatori deopotriva. Dramele lor existentiale - tumba,giumbuslucul,pendularile si caderile in gol de parada, sunt trucuri menite sa le mascheze incapacitatea de a aborda curajos si definitiv tocmai saltul mortal care ar putea, intr-un fel sau altul, sa le incununeze cariera.Pe termen scurt pot paria pe felul de reactie a cameleonului Cristoiu. Iata : lui Antonescu, dupa 1 august, o sa-i puta picioarele si gura rau de tot chiar daca si le-ar spala zilnic in apa Iordanului.In acelasi timp, gunoiului proaspat scos de prin cotloanele Cotrocenilor o sa-i redescopere cu nostalgie caratele diamantine. Asta, o vreme.Apoi, va face din Neamtu si Ungureanu(sigur, romani verzi!) mari bastioane ale iluminismului si propasirii neamului, paralel cu demonizarea lui Antonescu, printre altele, si pentru intamplarea de a purta un nume istoric. Cam asa vad scenariul limbutiei pupincuriste avide de alte dosuri. Pana prin septembrie. Mai departe, vom trai si-om anticipa. PS. Cred ca observi ca nu am luat in calcul decat varianta benefica, izbavitoare. La cealalta refuz sa ma gandesc!

Anonim spunea...

Băselu nu va pierde nimic, Teteo, va avea tot, cfm. legii, ca și cum ar fi în foncție.

Mai bine ai scrie despre motivul care/i împiedică pe uselei să publice și afișeze pe toate gardurile, pagina din contractul cu vînzarea flotei.

Augustin spunea...

Ei, ce-mi place mie democraţia, mai ales a postacilor pro Băsescu! Adică, useleii au vândut flota lui Băsescu! Adică, în 2004, Băsescu n-a fost confirmat preşedinte din sala de tribunal unde era inculpat alături, e adevărat, de toţi miniştrii Transporturilor de până atunci (de toate culorile politice) şi de secretari de stat şi subsecretari şi directori generali... Vreo 120 de inculpaţi, dar cu marinaru-n frunte... Iar procesul a fost suspendat pe durata mandatelor de preşedinte a lui Băsescu. A FOST SUSPENDAT PÂNĂ S-A PRESCRIS. Acum, auziţi, nu se mai poate întoarce la vapor Băsescu, că useliştii i-au vândut vapoarele...

ioan viştea spunea...

Mintilor astea intortocheate, sucite care dau cu logica intr-un loc si crapa in altul ori fixeaza nuca-n perete doar ca sa resusciteze aflatul in treaba, le prieste de obicei tinuta in alb, stearsa, decolorata a anonimatului.

Augustin spunea...

Apropo, ăştia vor să murdărească toate culorile spectrului. Au făcut de cacao portocaliul, au încercat la locale cu verdele, albul rămăsese pur. Au pus mâna pe el. Într-o lună îl vor scoate negru. Şi vor perora: Vara asta se poartă albul murdar, adică negrul fiind cândva alb!